AKCIJA BESPLATNI UDŽBENICI

Kerum opet povukao posao koji je dao prijatelju

18.08.2009 u 16:18

Bionic
Reading

Nakon što su mediji uhvatili splitskog gradonačelnika Željka Keruma u još jednom pokušaju dodjele poslova prijateljima mimo natječaja, nervozni splitski šerif se povukao

Ovaj put radi se o iznosu od 400 tisuća kuna za organizaciju donatorske večere i koncerta kojima se prikuplja novac za školske knjige, a koje je izravnom pogodbom trebao dobiti njegov prijatelj i šef marketinga predizborne kampanje Damir Karaman

Novinari, suočeni s prekidom komunikacije i informativnom blokadom, surfali su stranicama Narodnih novina i otkrili da su već bile dogovorene dvije izravne pogodbe i dodjela golemog iznosa mimo javnog natječaja. Iz Kerumovog ureda promptno su reagirali i poništili pogodbe, uz obrazloženje da se radi o – grešci!

'Postupak je greškom objavljen jer se radi o donaciji Gradu Splitu', službeno je objašnjenje, tiskano u utorak u Narodnim novinama. Po njemu ispada da Karaman ne samo da neće dobiti novac iz gradskog proračuna, već će svoje usluge Splitu – pokloniti.

Donatorska večera za splitske osnovce održat će se u utorak navečer u Kerumovom restoranu Sky, navodno 'zato što je najveći u gradu'. Očekuje se petstotinjak uzvanika, mahom gospodarstvenika, koji su večeru za osmero platili od 30do 100 tisuća kuna. Neki od njih medijima su se neslužbeno požalili da su praktički prisiljeni platiti jer se boje da bi u poslovanju s Gradom bili diskriminirani. Pjevat će Oliver, besplatno.

Dan kasnije, u srijedu, na Rivi će pjevati Crvena jabuka i Magazin, a roditelji i djeca pozvani su da donesu školske knjige i pokušaju ih zamijeniti za one koji su im potrebni.

Po najavama, Kerum će ove godine osigurati besplatne udžbenike za oko devet tisuća splitskih osnovaca (57 posto) – djeci koja primaju doplatak, onima s nezaposlenim roditeljima, onima kojima roditelji više od tri mjeseca nisu primili plaću te obiteljima s četvero i više djece.