'ZA 200 GODINA ZATVORA'

Kerum o kaznenoj prijavi: 'Kako sam na slobodi?!'

12.04.2011 u 13:59

Bionic
Reading

Vijećnica HDZ-a u splitskom Gradskom vijeću Sanja Bilač u utorak ujutro predala je Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu zbog projekta proširenja Zapadne obale, prve veće investicije u mandatu gradonačelnika Željka Keruma. Bilač sumnja u krivotvorenje dokumenata, zlouporabu položaja i ovlasti te nesavjestan rad

Prijava je u stvarnosti adresirana na dvije službenice iz Upravnog odjela za urbanizam, a kao njihov motiv navodi se 'pogodovanje poduzetniku Željku Kerumu, kako bi podigao vrijednost svoga hotela Marjan i kasnije ga skuplje prodao'.

One su, kaže vijećnica Bilač, zanemarile potrebu za studijom utjecaja na okoliš, obmanule Ministarstvo prostornog uređenja krivotvorenjem dokumentacije i ignorirale skupo plaćenu studiju valovanja u splitskoj Gradskoj luci.

Kerum se nije previše uzrujao: o samoj kaznenoj prijavi nije želio kazati ni riječi. No ponovno se obrecnuo na novinare i česte napise o njegovom sukobu interesa i pogodovanju.

'Proziva me se dvije godine, po svemu onome što ste vi pisali trebao bih imati 200 godina zatvora. Kako sam onda na slobodi?', upitao se.
'Možda zbog sporog pravosuđa?', ohrabrila se kolegica iz Vjesnika.
'Sporog pravosuđa?! Ma braaavo...', odvratio je gradonačelnik.

Nisu zaobiđeni ni predstojeći izbori, Kerum je uvjeren da njegova Hrvatska građanska stranka - pobjeđuje. Njegov zamjenik Jure Šundov našao se u blizini, gazdi nije imao reći ništa drugo nego: 'Bravo, Željko!'