U SPLITU NIŠTA NOVO

Kerum napao medije i opet sam od sebe kupio zemljište

27.04.2012 u 15:09

Bionic
Reading

'Ovu državu već dugo ne vode političari nego mediji, a medijski napisi su najčešće netočni i tendenciozno plasirani', odgovor je gradonačelnika Spita Željka Keruma na pitanje Marina Jurjevića (SDP) o stanju gradskog proračuna, kojemu navodno nedostaje čak 90 milijuna kuna

O katastrofi splitske blagajne ovoga tjedna medije je obavijestio vijećnik HDSSD-a Luka Roguljić, koji je puna tri mjeseca pritiskao gradske službe u potrazi za konkretnim informacijama. Kerum ga nije demantirao, nije ni precizno odgovorio na Jurjevićevo pitanje, ali je priznao da nije bajno.

'Proračun se nema iz čega puniti, mi nemamo mogućnost pokrenuti razvojni ciklus, jer je Split kao obitelj, kao domaćica koja ima penziju od tri tisuće kuna i to mora potrošiti. Vaše pitanje bilo bi korektno da je u državi drukčija situacija, a situacija u proračunu je takva kakva jest - ne možemo je promijeniti ni ja, ni vi', slikovit je bio Kerum. Jurjeviću je predbacio i da kao dio SDP-ove vlasti ništa nije učinio kako bi se dovršio projekt Spaladium centra, gdje upravo Vlada ima ključnu ulogu.

'Dobit ćete podatak koliko nedostaje u proračunu, ne mogu ga sad ovako reći', izbjegao je splitski gradonačelnik potvrditi informaciju o financijskom slomu grada koji vodi. Na sjednici Gradskog vijeća prisustvovao je tek prvih sat vremena, a potom se izgubio u nepoznatom smjeru pa nije svjedočio još jednoj odluci u korist svoje obitelji. Grad Split, naime, od gradonačelnikovog nećaka kupit će zemljište vrijedno 2,3 milijuna kuna kako bi se izgradile prometnice oko budućeg stambenog kompleksa u naselju Kila.

To je, dakako, isprovociralo oporbu, koja je nabrajala desetke gradskih prometnica koje bi trebale biti veći prioritet, no Kerumova većina nije se previše uzbuđivala.

'Htio bih čestitati gradonačelniku što je ponovno kupio Milicu Cipci pa će i ovo proći. Neki investitori sami izgrade cestu i prepuste je Gradu, zašto to i ovdje nije slučaj?' upitao je Gojko Čepo pa dao originalan prijedlog:

'Dva milijuna ovdje, tri milijuna tamo, i tako dalje... Dajte, gradonačelniče, recite koja je konačna cijena vašeg odlaska s čela grada, o kojem iznosu se radi pa ćemo to izglasati odjednom i biti mirni', kazao je Čepo. Nitko mu nije odgovorio.