TPORTAL U SPLITU

Kerum, Kuret i Ostojić na videochatu kod Mirjane Hrge

23.04.2009 u 14:03

Bionic
Reading

U svom izbornom serijalu videochatova, tportal i Mirjana Hrga sele u Split, gdje će ugostiti trojicu splitskih kandidata za gradonačelnika, Željka Keruma, Ivana Kureta i Ranka Ostojića

Prvi na redu je osebujni splitski poduzetnik Željko Kerum, kojeg ćemo ugostiti u utorak, 28. svibnja, u uobičajenom terminu od 11 do 11.30 sati. Kako se izborna kampanja zakuhava, tako se među splitskim intelektualcima rađa pokret otpora protiv Keruma, kojemu, suprotno njihovim željama, ankete o popularnosti među građanima idu u prilog.

Ostojić, Kerum i Kuret u utrci za splitskog poteštata

Nakon Keruma, u srijedu, 29. travnja, na redu je aktualni splitski gradonačelnik, mladi HDZ-ovac Ivan Kuret, kojem pak ispitivanja javnog mnijenja ne predviđaju prolazak u drugi krug. Navodno ga podupire tek 14 posto Splićana.

U četvrtak, 30. travnja, nasuprot Mirjane Hrge naći će se perspektivni SDP-ov saborski zastupnik i bivši ravnatelj policije Ranko Ostojić. Ankete mu predviđaju ulazak u drugi krug s 29 posto glasova. Tamo će ga, prema predviđanjima, dočekati Željko Kerum, kojeg navodno podržava 36 posto birača.

Tportal je, u suradnji s Mirjanom Hrgom, prvi krenuo sa serijom izbornih videochatova. Naša prva epizoda emitirana je iz Dubrovnika, gdje smo 8. i 9. travnja organizirali interaktivne razgovore s dubrovačkim kandidatima za gradonačelnike, Androm Vlahušićem (HNS-SDP) i Dubravkom Šuicom (HDZ-HSS).

Druga epizoda je emitirana 15. i 16. travnja iz Rijeke, gdje su naši posjetitelji i Mirjana Hrga razgovarali s aktualnim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom (SDP) i mladom vijećnicom i saborskom zastupnicom HDZ-a Vesnom Buterin

U trećoj su epizodi osječki kandidati, Anto Đapić (HSP-HDZ) i Krešimir Bubalo (HDSSB-HNS), 22. i 23. travnja gostovali na videochatu u sjedištu tportala u Zagrebu.

Nakon četvrte epizode, koju ćemo emitirati iz Splita, naš serijal videochatova završit ćemo u Zagrebu, gdje početkom svibnja želimo ugostiti aktualnog gradonačelnika Milana Bandića (SDP), mladog HDZ-ova arheologa i državnog tajnika u Ministarstvu kulture Jasena Mesića (HDZ) te nezavisnog kandidata i sveučilišnog profesora Josipa Kregara

Chatu možete pristupiti na ovom linku.