S GRADONAČELNIKOM NA POSAO

Kerum izabrao savjetnike, pa onda raspisao natječaj!

Bionic
Reading

Iako je prije nekoliko mjeseci gradonačelnik Željko Kerum imenovao savjetnike za komunalne poslove i sport, na web stranicama Grada je osvanuo i natječaj za njihov prijam u službu

Naime, prema riječima dogradonačelnika Jure Šundova, radi se tek o pukoj formalnosti, budući da su savjetnici za spomenute resore, a radi se o Tomislavu Grujici, savjetniku za komunalu, i Ivanu Veštiću, savjetniku za sport, već odabrani, piše Slobodna Dalmacija

Nova savjetnica za urbanizam Branka Mimica, koja je došla na mjesto smijenjenog Zdenka Dvornika, još je pod ugovorom o djelu, što znači na svojevrsnom pokusnom radu, pa ako zadovolji, i ona će, po uzoru na kolege, biti zaposlenik gradske uprave.

- Kao što sam već spominjao, zakon je prilikom zapošljavanja savjetnika gradonačelnika dopuštao tri opcije - ili ugovor o djelu, ili zasnivanje radnog odnosa, ili samo premještaj ako je osoba već zaposlenik u državnoj službi, kao što je slučaj sa gospođom Nensi Ivanišević, savjetnicom za prosvjetu i kulturu.

Kako se u ova dva slučaja radilo o ugovoru o djelu, da bi zasnovali radni odnos trebaju proći natječaj, koji smo i raspisali da zadovoljimo formu, dakle, ne radi se ni o kakvim novim osobama na mjestima savjetnika - pojasnio je Šundov.

Inače, novi savjetnici primaju se u radni odnos na neodređeno vrijeme, nakon pokusnoga roka od tri mjeseca prema slovu zakona, a njihova mjesečna primanja iznosit će, doznajemo, oko 12 tisuća kuna. Iako je zasad u Banovini posao dobilo tek četvero savjetnika gradonačelnika Keruma, na ostale ćemo, tvrdi Šundov, još morati pričekati, jer je aktualna gradska vlast još uvijek u potrazi za adekvatnim ljudima.

- Želimo naći ljude koji će za Grad biti jeftiniji, ali istovremeno i učinkovitiji. Umjesto da poput bivših gradskih vlasti potpisujemo višemilijunske ugovore s konzultantskim tvrtkama ili javno-privatnim partnerima, na ovaj način pokušavamo uštedjeti - kazao je Šundov i dodao kako on i njegovi suradnici i danas kada dobiju ponudu neke tvrtke za konzalting, dobro promisle prije nego pristanu na njezine usluge.