NOVO OBEĆANJE

Kerum: 'Hotel Marjan otvaram na ljeto'

27.12.2010 u 15:36

Bionic
Reading

'Proširenje Zapadne obale nije uvjet za dobivanje pet zvjezdica, ali i to ćemo napraviti do ove turističke sezone', najavio je splitski gradonačelnik

'Budite razborite glave, znam da je teško, ali doći će rješenje', nova je poruka splitskog gradonačelnika Željka Keruma njegovim sugrađanima, izrečena na tradicionalnom prijemu za novinare. Gradonačelnik inače s novinarima i medijima definitivno nije na 'ti', no na domjenku se ipak pojavio i uspio promrsiti da 'svatko radi svoj posao, a narod i građani će ocijeniti tko kako radi'.

Zanimalo je reportere kada će konačno biti kraj obnove njegova hotela Marjan, a on se – suprotno Zakonu o sukobu interesa – raspričao o privatnom biznisu.

'Do ovog ljeta završit ćemo sobe i recepciju i pustiti hotel u rad. Dotad ćemo urediti i Zapadnu obalu, iako to nije uvjet za dobivanje pet zvjezdica', priznao je Kerum. Proširenje obale ispred njegova hotela, podsjetimo, bit će najveći splitski komunalni zahvat ove godine, na koji se planira potrošiti 70 milijuna kuna – gotovo pola novca koji je u proračunu predviđen za izgradnju i uređenje cesta.

Ponovno je demantirao prodaju trgovačkog dijela svog biznisa.

'Ovo mi je bila najteža godina dosad, ali tvrtku Kerum nećemo prodati ni ja ni moji nasljednici. Dapače, u 2011. godini planiramo rast od 10 posto. Todorić je Agenciji za tržišno natjecanje samo poslao upit o mogućoj koncentraciji, on ima pravo to napraviti, ali ja svoju tvrtku ne prodajem', izričit je Kerum.