'SAMO DA AGONIJA PROĐE'

Kerum će podržati Oparin proračun, a onda će se kandidirati za gradonačelnika

05.12.2019 u 13:42

Bionic
Reading

Željko Kerum najavio je novu kandidaturu za gradonačelnika Splita, godinu i pol dana uoči lokalnih izbora. Do tada će, kao i dosad, podržavati HDZ-ovu većinu, a njegovi vijećnici glasovat će za proračun gradonačelnika Andre Krstulovića Opare

'Jedva čekam da dođe taj proračun i da ga podržimo, pa da prođe još iduća godina i da se završi ova agonija. Idem za gradonačelnika koliko god to nekome izgledalo smiješno', kazao je Kerum na susretu s novinarima.

Događaj je tradicionalno bio na granici performansa: on osobno kuhao je i služio bakalar, nosio proizvode 'iz svog OPG-a i od svojih prijatelja', a na koncu se u njegovom bivšem restoranu ukazao i odojak na ražnju. Novinare je sazvao 'jer su o njemu napisali pet tisuća članaka, i dobrih i loših, a napisat će ih još barem pet tisuća'.

Kerum tvrdi da je Split ima problem jer još uvijek traje 'sedam loših godina, otkako je on izgubio mjesto gradonačelnika. I dalje je zbog velikog broja nevažećih listića uvjeren da su ga HDZ-ovci pokrali u drugom krugu zadnjih izbora, kada je pobijedio Krstulović Opara.

'Nisam na vlasti jer da jesam, u gradu bi se radilo drugačije. Ja ne bih ležao. Na vlasti je gradonačelnik, pitajte njega zašto se ništa ne radi i zašto su svi u gradu posvađani. Ako se opet kandidira, proći će gore nego Baldasar', uvjeren je Kerum. Činjenice ipak govore suprotno: njegov HGS glavni je koalicijski partner HDZ-u, a sa istom strankom punih dvanaest godina na vlasti je i u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Kazao je i da gradonačelnika nije želio rušiti, a po svemu sudeći neće ni u idućih godinu i pol, jer za sebe želi cijeli jedan mandat.

'Nije problem u HDZ-u nego u gradonačelniku, najveća greška je da su ga pustili u stranku nakon što je 2007. godine eliminiran. U njegovoj zločestoći ima i lukavstva: Opara je sam sebe vratio u HDZ i sam sebe kandidirao za gradonačelnika, kao u maškarama, izašao je na jedan miting i objavio da je će biti barjaktar', živopisan je Željko Kerum.

Na sjednici Gradskog vijeća, kaže, pojavit će se 'kad bude nešto zanimljivo'. Ni na iduću, kada se bude usvajao proračun za 2020. godinu, neće dolaziti ako baš ne bude potrebno.

  • +9
Predblagdanski domjenak Željka Keruma Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic / CROPIX