POTICANJE NA MRŽNJU

Keleminec zbog paljenja Novosti zaradio kaznenu prijavu

14.09.2017 u 09:47

Bionic
Reading

Nakon što je i po drugi put spalio tjednik Novosti pred središtem Srspkog narodnog vijeća čelnik A-HSP-a Dražen Keleminec zaradio je kaznenu prijavu zbog poticanja na mržnju, priopćila je policija

Vezano uz okupljanja u Gajevoj pred sjedištem SNV-a, 2. i 12. rujna, policija je, stoji u priopćenju, dovršila kriminalističko istraživanje koje se provodilo nad hrvatskim državljaninom (1964.).

Iako ga ne spominje imenom, jasno je da se radi o Draženu Kelemincu. 'Slijedom prikupljenih činjenica i provedenih izvida utvrđeno da se u njegovom ponašanju i činjenju u spomenute dane, stječu sva bitna obilježja kaznenog djela javnog poticanja na mržnju i nasilje, usmjerenog prema određenoj skupini, u konkretnom slučaju, srpskoj nacionalnoj manjini. Protiv hrvatskog državljanina (1964.) policija nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnosi kaznenu prijavu', stoji u priopćenju na stranicama MUP-a.

Podsjetimo, Keleminec je u dva navrata spalio primjerak Novosti pred sjedištem SNV-a, a pri put je i priprijetio premijeru Andreju Plenkoviću da ne miče pozdrav 'za dom spremni'.

Iako ga je Plenković nazvao marginalcem, Srbija je zbog incidenata Hrvatskoj poslala i prosvjednu notu. Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac od srbijanskog državnog vrha zatražio je i hitan sastanak.

  • +2
Članovi A-HSP-a ispred sjedišta SNV-a zapalili Novosti Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL