pitanje iz varaždina

'Kažnjen sam s 8.000 kuna jer sam prekršio mjere izolacije prevozeći gnoj, a što će biti u Zadru?'

23.06.2020 u 17:32

Bionic
Reading

Povodom žalbe Dragutina Hanžeka, kojem je viši inspektor Državnog inspektorat 17. ožujka ove godine izdao prekršajni nalog s kaznom od 8.000 kuna jer se dan ranije nije pridržavao mjera samoizolacije, u utorak je održano ročište u ivanečkoj stalnoj službi varaždinskog Općinskog suda

'Nažalost, sudeći po tijeku saslušanja, moja će žalba biti odbijena i još ću morati platiti sudske troškove. Dakle, ispada da sam ugrozio zdravlje time što sam odvozio gnoj u polje, koje je 1.500 metara od mog doma u Gredi, i to sam. Baš me zanima hoće li se takvo što dogoditi u Zadru, rekao je Hanžek ispred zgrade ivanečkog suda za Varaždinske vijesti.

Kako je pojasnio, zatečen je 16. ožujka da dvorištu doma gdje je utovarivao gnoj sa suprugom, trećeg dana samoizolacije u kojoj je bio zbog povratka iz Italije gdje povremeno radi, a dolazak je htio iskoristiti za poslove oko domaćinstva.

'Netko me od susjeda prijavio. Gnoj smo utovarili, onda sam ga sam odvezao traktorom i rasipao pa se vratio doma i ubrzo su došlo inspektori i policija. Priznao sam da sam bio u polju gdje nije bilo nikoga. To, međutim, sudac drži prekršajem', ukazuje Hanžek, koji je u roku od tri dana platio kaznu, tako da je ispala 5.400 kuna.

Inače, Hanžek je član Živog zida i peti je na listi u III. izbornoj jedinici.