PEKROVIĆU USKOK ZA VRATOM

Kaznena prijava protiv šefa Badela

Bionic
Reading

Kaznena prijava podnesena je protiv šefa Uprave Badela 1862 Ante Perkovića. Dobro obaviješten izvor potvrdio je HRT-u kako je kaznena prijava stigla Državnom odvjetništvu, USKOKU te Policijskom nacionalnom uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala

Radnici i dioničari, među ostalim, u kaznenoj prijavi tvrde da je potpisivanjem štetnih ugovora s vinarijom Vrgorka iz Vrgorca i tiskarom Grafpek, Badel oštećen za više od 50 milijuna kuna. Rasplet se očekuje na idućoj Skupštini dioničara sazvanoj za 17. listopada.

Inače, Perković je javnosti otprije poznat iz afere Veliki maestro. No, tada je oslobođen optužbe za davanje 257 tisuća kuna mita zagrebačkom odvjetniku Jurju Parazajderu, koji je osuđen na tri godine zatvora.

Perković je prekjučer prodao 52.700 dionica Badela 1862, (7,01 posto temeljnog kapitala) zagrebačkom odvjetniku Boženku Lozi. Time je Perkovićev udjel pao na 4,55 posto, dok je Lozo sada treći najveći vlasnik. Obzirom na prosječnu cijenu od 140 kuna Badelovih dionica može se pretpostaviti da je Perković za udjel utržio oko 7,3 milijuna kuna.

Perković je u srijedu u medije izašao s pričom da tvrtka dekana Ekonomskog fakulteta Darka Tipurića namjerava preuzeti Badel 1862, uz pomoć ministra Damira Polančeca

Tipurić je prema pisanju Jutarnjeg lista osmislio i organizirao preuzimanje tvrtke Badel 1862. I to uz pomoć dijela Podravkina menadžmenta, te bivših Badelovih menadžera i malih dioničara, koji žele smjenu Perkovića.

Polančec, koji je inače i osobni prijatelj Tipurića, trebao je navodno trebao odigrati i ključnu ulogu u preuzimanju Badela.

Badelov šef  optužuje protivnike da se skrivaju iza dijela malih dioničara i slovenskog KD Victoria fonda koji na burzi kupuje dionice Badela u ime zakulisnog kupca. Tvrdi da tu grupaciju ne zanima razvoj proizvodnje, nego prodaja vrijednih Badelovih nekretnina.