gradska skupština

Kartelo: Oporba je omogućila da prođe odluka o poskupljenju odvoza otpada u Zagrebu

11.12.2019 u 15:40

Bionic
Reading

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Krešimir Kartelo (Neovisni za Hrvatsku) u srijedu je odbacio tvrdnje oporbe da je on svojim glasovanjem na sjednici omogućio da prođe odluka kojom u Zagrebu poskupljuje odvoz otpada, rekavši da je on bio protiv i to je zapravo omogućila oporba, koja nije glasovala

'Jer da su svi oni kao i ja glasovali protiv, ta odluka ne bi prošla', izjavio je Hini Kartelo.

Dodao je kako je elementarna kleveta reći da si glasovanjem 'protiv' omogućio da nešto prođe, pogotovo, što oni koji čine većinu nisu jednoglasno bili 'za'. Odnosno, pojasnio je Kartelo, odluka o poskupljenju odvoza otpada 'pala bi da su oporbeni zastupnici sjeli u svoje klupe i glasovali protiv, da su samo bili na svojim mjestima'.

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka Tomislav Tomašević izjavio je novinarima, nakon što je ta odluka, bez glasanja oporbe, na Skupštinskoj sjednici prošla, kako se 'Krešimir Kartelo pojavio i glasao 'kao protiv'. Međutim, sve je to igrokaz jer da njega nije bilo, odluka ne bi mogla biti donesena', ustvrdio je.

Kartelo je Tomaševićeve tvrdnje nazvao 'manipulacijom, bezobraštinom, manjkom odgoja'.

'Ako ćemo o činjenicama - niti jednom u ovom sazivu zagrebačke Gradske skupštine rušenje kvoruma nije donijelo ništa, oporba po definiciji, brojem ruku, ne može ništa skinuti', rekao je Kartelo.

Ocjenjuje kako oporba nije danas ništa napravila osim što su, kaže, 'zafrkavali sve nas koji imamo svoja radna mjesta da idemo u četvrti dan zasjedanja Gradske skupštine, a nismo došli tada niti do 10. točke. Oni taj svoj nerad žele zamračiti svojim tim floskulama da je netko nekoga spasio', ustvrdio je.

Podsjetio je kako je danas na sjednici zagrebačke Gradske skupštine glasovalo 26 gradskih zastupnika - 24 ih je bilo za tu odluku, on je bio protiv, a nestranačka zastupnica Ljerka Mintas-Hodak bila je suzdržana.

'Matematika je - da su oni sjedili na svojim mjestima i glasovali ta odluka ne bi prošla. Da su oni svi napravili svoj posao, došli, sjeli u klupe, glasovali, ta odluka ne bi prošla jer nije 26 zastupnika glasovalo za nju', poručio je potpredsjednik Gradske skupštine Kartelo.

Zagrebačka Gradska skupština u srijedu je većinom glasova odlučila da od 1. veljače u Zagrebu poskupi odvoz otpada uz žestoko protivljenje zastupnika oporbe koji su dvaput bili srušili kvorum. Tom odlukom će fiksni dio odvoza otpada za kućanstva iznositi 68,57 kuna s PDV-om, dok će varijabilni dio