porast zaraženih u splitsko-dalmatinskoj županiji

Karin upozorila: Smanjite okupljanja ako mislite dočekati Božić s užom obitelji. Proslave rođendana i obljetnica moramo zaboraviti

12.11.2020 u 18:36

Bionic
Reading

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin pozvala je u četvrtak građane da smanje okupljanja "ako misle dočekati Božić s užom obitelji"

Dr. Karin je pozvala stanovnike da radi sprječavanja širenja koronavirusa smanje obiteljska druženja i prestanu proslavljati rođendane i obljetnice.

"Proslave rođendana i obljetnica moramo zaboraviti jer bolest se širi i moramo se pridržavati mjera, a ne modelirati ih prema našem nahođenju", rekla je Željka Karin u programu Radio Splita komentirajući porast novooboljelih od covida-19.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena su 374 nova slučaja pozitivna na covid-19 infekciju.

Po riječima dr. Karin, to je "velik broj novooboljelih", čemu pridonose obiteljska okupljanja i nepridržavanje uputa o epidemiološkim mjerama.

  • +24
Koronavirus, bolnica Križine, Split Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

Rekla je da je u Sinju povećan broj novooboljelih zbog obiteljskih okupljanja, a u Imotskome zbog obiteljskog okupljanja i nepridržavanja mjera samoizolacije.

"Ljudi nikako da shvate da bi se trebali prestati okupljati, i ja govorim - ako mislite dočekati Božić s užom obitelji - prestanite se okupljati, odnosno smanjite okupljanje, budite na distanci", poručila je Karin.