s trga sv. petra

Kardinal Bozanić pozvao na zajedničku molitvu s papom Franjom u petak u 18 sati

26.03.2020 u 21:45

Bionic
Reading

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozvao je vjernike da se u duhu i molitvi priključe papi Franji koji će u petak, 27. ožujka u 18 sati na Trgu svetog Petra u Rimu predvoditi molitvu s Euharistijskim klanjanjem

"Sve vas od srca pozivam da sudjelujete u ovom molitvenom trenutku sa Svetim Ocem i cijelom Crkvom kako bismo se i u ovim izazovnim vremenima preporučili Bogu bogatom milosrđem u pripremi slavlja Vazma i pobjede Uskrslog Krista", naglasio je kardinal Bozanić, a prenosi Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Papa Franjo će na Trgu svetog Petra u Rimu predvoditi molitvu s Euharistijskim klanjanjem na kraju kojega će podijeliti blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom Urbi et Orbi (Gradu i Svijetu), ističe Tiskovni ured i dodaje kako će se prijenos između ostalih moći gledati ili slušati na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije, Hrvatskom katoličkom radiju te Laudato televiziji.

Svi oni koji će tu molitvu pratiti uživo preko medija društvenih priopćavanja (televizija, radio, internet), naglašava se, mogu dobiti potpuni oprost koji se može namijeniti za sebe ili za jednog pokojnika.

Papa moli za kraj pandemije koronavirusa Izvor: EPA / Autor: VATICAN MEDIA HANDOUT

Napominje kako potpuni oprost nije zamjena za sakrament ispovijedi, nego duhovno oslobođenje od posljedica grijeha koje je netko učinio.

Potpuni oprost je dakle blago iz duhovne riznice koje Crkva ima, dijeli i primjenjuje kao duhovnu pomoć vjernicima, dodaje ured.

Podsjeća kako je uvjet za dobivanje ovog potpunog oprosta praćenje uživo molitve s Trga svetog Petra u Rimu, odreknuće i kajanje zbog počinjenih grijeha te odluka o pristupanju sakramentu ispovijedi i primanju pričesti čim to prilike budu dopustile.