NAKON 'LATINICE'

Karamarko prijavljen USKOK-u

29.06.2011 u 15:51

Bionic
Reading

Nakon javne rasprave koju je u ponedjeljak u prostorijama HND-a u formi 'Latinice' vodio Denis Latin, udruga Partnerstvo za društveni razvoj danas je USKOK-u predala prijavu protiv ministra Tomislava Karamarka, kojega sumnjiči za više kaznenih djela te udruživanje zbog počinjenja istih

Prema riječima Munira Podumljaka, predsjednika PSD-a, tijekom vruće rasprave u HND-u, za koju se tražilo mjesto više, izrečena je 'jedna od ključnih poveznica između ministra Tomislava Karamarka i korupcijske nemani u Republici Hrvatskoj'. Temeljem toga, udruga Partnerstvo za društveni razvoj danas je, točno u 12.23 sata, USKOK-u predala sveobuhvatnu prijavu protiv ministra Tomislava Karamarka, gradonačelnika Obrovca te drugih povezanih osoba.

'Tijekom EU projekta BACCI - Balkanska antikorupcijska civilna inicijativa, udruga Partnerstvo za društveni razvoj utvrdila je niz situacija koje upućuju na sumnje u počinjenja ozbiljnih kaznenih djela iz domene USKOK-a', stoji u prijavi koju je PSD danas predao Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala Državnog odvjetništva Republike Hrvatske. Naznačeno je da postoje sumnje da je ministar Karamarko počinio više kaznenih dijela, te sumnje u udruživanje u svrhu počinjenja kaznenih djela.

'Iako je iz istraživanja evidentno da organi kaznenog progona do sada nisu postupali u predmetima u kojima je postojala poveznica s ministrom unutarnjih poslova, drugog načina nema osim tražiti od institucija da rade svoj posao', istakao je Podumljak. Dodaje da će o raspletu u ovom predmetu udruga Partnerstvo za društveni razvoj redovito izvještavati javnost.

Latinica o Karamarku