BESPOŠTEDNA BORBA

Karamarko objasnio gdje će udariti Kukuriku

11.10.2012 u 18:25

Bionic
Reading

U ekskluzivnom intervjuu Media servisu predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najavio je bespoštednu borbu protiv Kukuriku koalicije. 'Zoran Milanović trenira na ovom narodu i to mora prestati', kazao je, uvjeren da će lokalni izbori biti prvi korak ka povratku HDZ-a na vlast.

Karamarko okuplja desni blok protiv Kukuriku koalicije koji će, vjeruje predsjednik HDZ-a, na lokalnim izborima odnijeti pobjedu. S HSS-om ništa nije pošlo po krivu, kaže, još razgovaramo.

'Postoji taj okvir unutar kojeg ćemo surađivati, a to je da više ne možemo trpjeti ovu nenarodnu vlast, ali hajdemo čak zanemariti ovaj termin kojeg sam rabio i rabim nekoliko mjeseci, ovu vlast koja osiromašuje ljude', rekao je Karamarko.

Napast će HDZ na lokalnim izborima velike gradove pa čak i tradicionalno 'lijeve utvrde' poput Zagreba ili Rijeke.

'Ni Zagreb ni Rijeka nisu tradicionalno lijevi gradovi. To je jedan privid', kaže Karamarko i objašnjava da je stvar je u tome da u tim gradovima HDZ-ovi birači apstiniraju, a više neće.

Hoće li izbori u HDZ-u po modelu jedan član jedan glas biti odmah nakon lokalnih izbora?

'Vidjet ćemo kako će biti raspoloženje našeg članstva. Ja sam apsolutno raspoložen da se to napravi', rekao je Karamarko. 'Nije 100% sigurno', upitala ga je novinarka Media servisa. '99,999', odgovorio je Karamarko.

Vladu kritiziramo stalno, kaže predsjednik HDZ-a a taj će pritisak još i ojačati. Daju oni i svoje prijedloge kako bi građanima bilo bolje, ali su, tvrdi, u medijskoj blokadi. S Milanovićem oko bitnih gospodarskih pitanja neće sjedati za stol iako mu želi svu sreću. Zamjera mu najviše nonšalantnost.

'Ovo je jedna neozbiljna Vlada, ovo je Vlada ad hoc, ovo je Vlada koja se trenira na hrvatskoj teškoj situaciji. Njemu zamjeram to što vrlo olako pristupa tom problemu, što je pun fraza i parafraza, frazica i parafrazica', izjavio je Karamarko.

I zato su u HDZ-u odlučili.

'Definitivno smo čvrsto odlučili da ova vlast ne smije dugo postojati. Počet ćemo je destruirati, počet ćemo je izbacivati iz sedla upravo na lokalnim izborima', rekao je predsjednik HDZ-a.

Karamarko nije gledao Ivu Sanadera na televiziji i o tome nema što reći, baš kao ni o Jadranki Kosor. Pitali smo ga i kakvo je stanje s financijama u HDZ-u.

'Na žalost, glavni tajnik je odsutan. U ovom momentu vam ja ne mogu sad izreći te neke cifre. Sigurno nije romantična situacija', rekao je Karamarko.