DOKTOR IVO KOD ODVJETNIKA

Karamarko nije demantirao istragu protiv Sanadera

06.01.2010 u 19:37

Bionic
Reading

Bivši premijer Ivo Sanader u posljednjih je mjesec dana kod utjecajnog zagrebačkog odvjetnika u više navrata zatražio pravne savjete, javlja Nova TV, a ministar policije Tomislav Karamarko ne demantira da se vodi istraga protiv Sanadera i u intervjuu za Dnevnik HTV-a kaže da će Sanaderu produžiti sigurnosnu zaštitu

Nova TV javlja da je Ivo Sanader zatražio navodno pomoć odvjetnika specijaliziranog za gospodarski kriminal, pa pretpostavlja da je Sanader zatražio pomoć u slučaju da neke od afera otkrivenih u posljednje vrijeme dovedu i do njega.

Na izričito pitanje voditelja Dnevnika HTV-a ministru Tomislavu Karamarku istražuje li policija i Sanaderovu upletenost u velike afere poput Podravke, HAC-a, Brodosplita,..., Karamarko je odgovorio: 'Ravnateljstvo policije istražuje događaje i fenomene. Tek će se znati tko su sve sudioici tih događaja i fenomene. Još uvijek ne bih govorio o imenima.'. Izjavio je i da će bivšem premijeru produžiti posebne mjere sigurnosne zaštite i nakon isteka šestomjesečnog roka u kojem je Sanader uživao sva prava vezana za svoju bivšu funkciju.

U intervjuu za Dnevnik HTV-a ustvrdio je i da je njegov sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor i glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem iste večeri kad je Sanader brisan iz HDZ-a 'čista slučajnost' te da su se bavili radom Povjerenstva za borbu protiv korupcije i 'nekim problemima u odnisma s Haaškim sudom'.