NATRUHE GOSPODARSKOG PROGRAMA

Karamarko na sastanku primirio sindikaliste - svi zadovoljni!

14.09.2015 u 16:56

Bionic
Reading

Nakon trosatnog razgovora čelnika HDZ-a s predstavnicima sindikata i ciklusa 'Razgovor za bolju Hrvatsku' obje strane su iskazale zadovoljstvo postignutim, naglasivši pritom važnost nastavka socijalnog dijaloga s tim da su predstavnici sindikata, iako su uoči sastanka najavljivali žestoku kritiku, zaključili da su zadovoljni smjernicama gospodarskog programa HDZ-a, dosad im nepoznatog

Brojnim okupljenim novinarima u središnjici HDZ-a u ime domaćina sastanka predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka obratio se Domagoj Ivan Milošević, izrazivši zadovoljstvo postignutim dogovorom oko pokretanja socijalnog dijaloga i suglasja oko budućih smjernica koje su na tragu gospodarskog oporavka Hrvatske.

Milošević je naglasio da će javnost biti upoznata s gospodarskim programom tijekom predstojeće predizborne kampanje kroz čitav niz ključnih točaka koje uključuju i reformu javnog sektora i javnih poduzeća i konačno izlazak iz gospodarske krize. Dotaknuo se pritom i vrućeg pitanja konverzije 'švicarca' u euro, odbivši pritom komentirati hoće li HDZ u slučaju pobjede preuzeti model sadašnje Vlade.

Ozren Matijašević iz Hrvatske udruge radničkih sindikata pozitivno je ocijenio sastanak, kazavši da će konačnu ocjenu predstavljenog gospodarskog programa dati tek kada ga sindikati prouče u cijelosti. Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata naglasio je kako ovaj sastanak ne treba gledati u kontekstu predizborne kampanje jer je dogovoren prije ljeta. Također je izrazio zadovoljstvo predstavljenim dijelovima gospodarskog programa HDZ-a.

Sličnog je mišljenja i Vilim Ribič iz Matice hrvatskih sindikata te je zadovoljan tijekom sastanka iako je bilo polemičnih tonova, pri čemu je upozorio čelnike HDZ-a na nužnost financijske stabilizacije kao imperativa za Hrvatsku.