POSTAJE ČLAN HDZ-A?

Karamarko: Moja stranka je MUP!

10.02.2011 u 19:44

Bionic
Reading

Iako su sve glasnije spekulacije da će ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, kao jedan od dva nestranačka čovjeka u Vladi, uskoro u svom novčaniku imati člansku iskaznicu HDZ-a, on zasad to ne želi potvrditi, tvrdeći za HRT da je zasad policija njegova preokupacija

Nakon što su se zadnjih dana zaredale kritike da se istrage komunističkih zločina otvaraju zbog skupljanja političkih bodova, o tome se u Dnevniku HRT-a oglasio i ministar unutarnjih poslova Karamarko.

'Mi se time nismo uključili u kampanju. Zašto bi to i radili? Ja oštro odbijam takve insinuacije', poručio je Karamarko.

No, mnogo su zanimljviji bili njegovi odgovori na pitanja o eventualnom pristupanju HDZ-u. Naime, zadnjih su se dana u krugovima bliskim Vladi proširile priče da je vrh HDZ-a ponudio Karamarku člansku iskaznicu, ali i mjesto potpredsjednika stranke.

'Ne razmišljam o tome. Moja stranka je MUP i to je moja trenutna preokupacija', rekao je Karamarko, poručivši da između njega i članova HDZ-a o tome zasad nije bilo razgovora.

Međutim, za HRT je izjavu dao i SDP-ov Igor Dragovan koji je rekao 'da je u zadnje vrijeme ministar unutarnjih poslova pokazao da je političar, a ne profesionalac kakvim se želi prikazati'.

'Prvo bi se trebali dogovoriti oko terminologije. Je li ministar policajac ili političar u funkciji svojih poslova? Ja imam pravo kao ministar na političku artikulaciju svojih poslova', kazao je Karmarko

Na pitanje ima li političkih ambicija, Karamarko je rekao: 'Svaki čovjek koji je u sferi politike mora imati političke ambicije. Moja je ambicija biti koristan ovoj zemlji.'

Cijeli intervju pogledajte ovdje.