STIGAO ODGOVOR

Karamarko: Ili preslagivanje ili izbori, Orešković više ne uživa naše povjerenje

03.06.2016 u 20:50

Bionic
Reading

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je u petak poslijepodne na konferenciji za medije u središnjici stranke na Trgu žrtava fašizma da predsjednik Vlade Tihomir Orešković više ne uživa njihovo povjerenje

Karamarkov stav prema premijeru dolazi nekoliko sati nakon što je Orešković održao dramatičnu presicu na kojoj je od svojih potpredsjednika, Karamarka i Bože Petrova, zatražio da se povuku s funkcija iz Vlade zbog međusobnog sukoba. 'Nakon ovoga salto mortalea koji je izveo Orešković ne uživa naše povjerenje', poručio je Karamarko. Naglasio je da HDZ neće pod svaku cijenu tražiti opstanak ove Vlade te su na stolu mogućnosti novih izbora ili preslagivanja. S tim da Karamarko kaže da bi izbori previše koštali.

Karamarko je naravno odbacio zahtjev premijera za ostavkom, naglasivši da je malo iznenađen time što to dolazi danas, nakon što je bio na saboru HDZ-a, na kojem je bio dobro dočekan, i kada postoje pozitivni trendovi u gospodarstvu. 'Zahtjev za mojom ostavkom, naravno, ne možemo prihvatiti. Mi smo pobjednička stranka, za nas je glasalo 800.000 građana, a za gospodina Oreškovića 67 ljudi u našoj koaliciji i Most', kazao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a se zapitao što je to važno radio Orešković u SOA-i. 'Vlada je tijelo nadređeno i SOA-i i koji su to razlozi bili i o čemu se radi te što se dogodilo da nismo mogli imati sjednicu Vlade, to građani moraju znati', poručio je Karamarko, dodavši da ne bi volio da se SOA ili pnuskoci pojavljuju na novim izborima ili prilikom preslagivanja.

'HDZ i ja smo osobno uložili velik trud i učinili smo dosta ustupaka za ovu konfiguraciju s Mostom. Ne možemo više s nekim tko definira program na pisanju žute štampe', kazao je Karamarko, naglasivši da se Most pokazao kao nepouzdan partner u vlasti i koji je više nastupao kao oporba prema njima. 'Nećemo nikoga povlačiti za rukav da se spasi ova Vlada', rekao je Karamarko i dodao da za Most nema mjesta u novog preslagivanju. Najavio je kako će se u subotu održati sjednica Predsjedništva stranke na kojoj će biti donesene daljnje odluke.