GLASNOGOVORNICE HDZ-a

Karamarko Glavak zamijenio Vjesnikovom novinarkom

01.06.2012 u 14:35

Bionic
Reading

U popodnevnim satima u središnjici HDZ-a započela je sjednica Nacionalnog vijeća nakon koje bi se trebalo sastati i predsjedništvo stranke. Uoči samog početka sjednice vijeća predsjednik ličko-senjskog HDZ-a Darko Milinović potvrdio je novinarima da će Nacionalno vijeće formirati odbore koji bi trebali činiti neku vrstu 'vlade u sjeni'

'Idemo pripremiti stranku za pobjedu', poručio je Milinović, nedavno poraženi kandidat na unutarstranačkim predsjedničkim izborima u HDZ-u.

Umjesto Sunčane Glavak - Silvana Oruč Ivoš

Na današnjoj sjednici Predsjedništvo će potvrditi da će umjesto Sunčane Glavak na mjesto glasnogovornice stranke doći bivša Vjesnikova novinarka Silvana Oruč Ivoš.

Iako se spekuliralo da će na današnjoj sjednici predsjedništva Kosor i Šeks biti smijenjeni s mjesta potpredsjednika Sabora, prema neslužbenim informacijama, odluka o njihovoj sudbini trebala bi ipak biti donesena sljedeći tjedan.

Na današnjoj sjednici najavljeno je da će HDZ krenuti s osnivanjem nacionalnih odbora, koji će imati zadatak pratiti i analizirati odluke sadašnje vlasti te utjecati na stranačku politiku u svim segmentima društva, ekonomije, investicija, socijale i slično.

'Neće to biti klasična vlada u sjeni sa svojim ministrima, nego će te naše odbore činiti skupina stručnih ljudi koji će davati određene prijedloge i rješenja, ali će istovremeno bdjeti nad onim što sadašnja vlast radi', kazao je za Večernji list novi predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

U HDZ-u tvrde da je model stvaranja klasične vlade u sjeni, koji koriste često najjače oporbene stranke na zapadu, već zastario, a osim toga, procjena je da bi taj model u ovom trenutku donio više štete nego koristi stranci koja je krenula u konsolidaciju svojih redova.