stari rat

[VIDEO] Kapulica i Grmoja ponovno u sukobu zbog afere Janaf

02.06.2022 u 13:39

Bionic
Reading

U četvrtak se ponovno rasplamsao sukob Nikole Grmoje (Most) i Marija Kapulice (HDZ) zbog afere Janaf, pri čemu je Grmoja inzistirao na njegovoj umiješanosti u tu aferu, a Kapulica je zbog, kako tvrdi, Grmojinih laži zatražio da barem ode s čela Antikorupcijskog vijeća

Grmoja je tijekom saborske rasprave o olakšavanju uporabe financijskih informacija u svrhu sprječavanja teških kaznenih djela kazao da treba omogućiti javni pristup registru stvarnih i tajnih vlasnika tvrtki spomenuvši slučaj Gorana Puklina, muža državne tužiteljice, kojeg se sumnjičilo za skrivanje milijuna Dragana Kovačevića, bivšeg predsjednika Uprave Janafa. U tom kontekstu spomenuo je i saborskog zastupnika Marija Kapulicu (HDZ), Puklinova kuma.

Grmoja je kazao je da su Puklin, muž uhićene državne odvjetnice i Željko Fadljević, bivši direktor u "Hrvatskoj lutriji", bili tajni vlasnici tvrtke Flexbit koja je ostvarivala milijunsku dobit u poslovanju s "Hrvatskom lutrijom", a da je Fadljević u "Lutriju" na mjesto direktora postavljen na temelju autoriteta Marija Kapulice. Odmah je u izjavi novinarima uzvratio Kapulica, podsjetivši da je još prije dva mjeseca pozvao Grmoju na detektor laži kako bi se provjerila istinitost tih izjava te da će se onaj za kojeg se pokaže da laže povući iz politike.

"Osobno sam se podvrgnuo dvama poligrafskim testiranjima na kojima sam prošao, a Grmoja se služi lažima, lažnim optužbama, denunciranjem i upornim ponavljanjem neistina", kazao je.

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

„Grmoja nije otišao iz politike, nema ni časti, ni dostojanstva, ni poštenja i ne drži do svog imena”, ocijenio je Kapulica. Istaknuo je da je na poligrafu dokazao da u klubu u Slovenskoj ne samo da nikada nije ni bio nego da za njega nije ni znao do izbijanja afere, kao ni da nema nikakve veze s novcem pronađenim u Puklinovom stanu niti je iskoristio svoj utjecaj pri Fadljevićevom zapošljavanju. Kapulica kaže i da se, prema izjavi koju je Grmoja dao prije dva mjeseca, mostovac mora povući i iz politike i iz javnog života "jer laži koje generiraju zastupnici Mosta su toliko enormno učestale da zagađuju hrvatski javni prostor".

„Za njega i za građane bi bilo puno korisnije da ne sudjeluje u političkom životu, a minimum koji bi se nakon ovoga trebao dogoditi da Grmoja više ne obavlja nijednu čelnu dužnost u saborskom tijelu jer ne znamo s kojim interesnim grupacijama i obavještajnim podzemljem kao predsjednik Antikorupcijskog vijeća surađuje, truje medijski prostor i denuncira ljude”, zaključio je Kapulica. Na njegov istup reagirao je Grmoja, rekavši da je 'taj čovjek toliko dosadan s tom pričom'.

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Ako sam pogriješio u izjavi o njegovom mogućem odlasku u Slovensku, nisam pogriješio u meritumu jer je njegova povezanost s akterima afere Janaf puno dublja, poručio je Grmoja, dodavši da samo može biti sretan kada ga takvi prozivaju jer njegovi kumovi ne čuvaju u garaži milijunske iznose iz afere Janaf niti su mu prijatelji korumpirani tipovi.