u srcu turističke sezone

Kaos u britanskom zračnom prijevozu: Računalna greška prizemljila 70 tisuća ljudi, a sada još prijete i štrajkovi

08.08.2019 u 10:16

Bionic
Reading

Računalna greška i najavljeni štrajkovi avioprijevoznika zadaju muke britanskim putnicima upravo u vrijeme kada mnogi od njih odlaze na ljetovanja. Još veću muku proživljava glavni britanski avioprijevoznik British Airways kojemu prijeti isplata milijunskih naknada štete putnicima

Kaos u britanskom zračnom prijevozu započeo je jučer kada je zbog računalne greške bilo onemogućeno online prijavljivanje na letovima British Airwaysa u zračnim lukama Heathrow i Gatwick. Zbog nemogućnosti prijava za let otkazano je čak 127 letova, 300 ih je odgođeno, a čak 70 tisuća putnika oštećeno je zbog tehničkih problema.

British Airwaysu sada prijeti opasnost da mora isplatiti čak 16 milijuna funti naknada putnicima zbog nastale štete.

No, život britanskim putnicima  dodatno će otežati najava koja je stigla kasno sinoć. Piloti Ryanaira najavili su štrajk krajem ovog mjeseca, i to 22. i 23. kolovoza, kada će odlazak birtanskih turista na ljetovanje biti na vrhuncu.

Sve će se to poklopiti i sa štrajkom osoblja, odnosno čak 4 tisuće pripadnika osiguranja i inženjera u zračnoj luci Heathrow, koji će svoje nezadovoljstvo iskazati 23. i 24. kolovoza.

Dodatan udarac mogao bi biti i štrajk pilota British Airwaysa, koji su još uvijek u napetim pregovorima s upravom tvrtke.