GUŽVA ISPRED POLICIJE

Kaos oko potvrde za pokaz ZET-a koja nije potrebna

18.04.2011 u 14:37

Bionic
Reading

Potvrdu o prebivalištu, koju je ZET među ostalim dokumentima tražio od umirovljenika za dobivanje besplatnog pokaza, doznajemo, neće biti potrebno priložiti, nego će biti dovoljno priložiti presliku osobne iskaznice

'Građani kroz ZET-ov kontakt-centar već dobivaju informaciju kako neće morati donijeti potvrdu o prebivalištu, već će za to biti dovoljna preslika osobne iskaznice. Prema našim informacijama, danas tijekom dana bi i službeno trebala biti donesena odluka da potvrdu o prebivalištu neće trebati donijeti. Nažalost, nije ZET donio odluku koji se dokumenti moraju dostaviti', kazao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić

Odluku o tome da je potrebna potvrda o prebivalištu donio je Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a zbog čega su takvu odluku donijeli, od pročelnice Višnje Fortune nismo uspjeli doznati jer nije odgovarala na telefonske pozive.

Da je potvrda, za koju se jutros pred zgradom policije u Petrinjskoj ulici u Zagrebu čekalo kao nekad za crni kruh, suvišna, potvrđuju i u policiji.

'Zakon o osobnoj iskaznici jasno kaže da se prijavljeno prebivalište dokazuje važećom osobnom iskaznicom', stoji u priopćenju koje je stiglo iz policije.

Za besplatan pokaz, umirovljenici čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 5.000,00 kn mjesečno, te osobe starije od 65 godina života, koje nisu korisnici mirovine, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 5.000,00 kn mjesečno, ubuduće moraju donijeti presliku osobne iskaznice, zadnji odrezak hrvatske mirovine, zadnji odrezak ili potvrdu o inozemnoj mirovini (ukoliko je pravo na istu ostvareno temeljem inozemnog staža), potvrdu HZMO-a da nisu korisnici inozemne mirovine ili korisnici hrvatske mirovine i potvrdu o visini dohotka iz Porezne uprave.