TOMO MEDVED

'Kao što se hrvatska mladost u Domovinskom ratu borila za samostalnu državu, tako se i danas mladi trebaju boriti za uspješnu Hrvatsku'

04.08.2021 u 18:56

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatski branitelja Tomo Medved istaknuo je u srijedu da je Domovinski rat temelj hrvatske državnosti, a vojno-redarstvena operacija Oluja kruna svih pobjeda

"U našoj bogatoj i slavnoj prošlosti Domovinski rat trajno je zabilježen kao temelj naše državnosti, a vojno-redarstvena operacija Oluja kruna je svih naših pobjeda.

Našoj generaciji pripala je povijesna uloga ostvariti težnju hrvatskog naroda o samostalnoj državi, što smo pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i uspjeli", istaknuo je ministar Medved i čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja svim obiteljima poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, hrvatskim braniteljima i svim građanima.

Na ovaj dan, istaknuo je, zahvaljujemo svim hrvatskim braniteljima na nesebičnom doprinosu u obrani jedine nam domovine.

S posebnom zahvalnošću prisjećamo se svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja - njima dugujemo vječnu zahvalnost. Zahvaljujemo i obiteljima naših poginulih i nestalih vitezova - vaša snaga motivira nas da i nadalje štitimo i promičemo vrijednosti za koje smo se borili i za koje su vaši najmiliji dali svoje živote, naglasio je.

"Kao i u Domovinskom ratu, i ovim smo teškim i zahtjevnim vremenima pokazali smo veliko hrvatsko srce i ljubav prema domovini, međusobnu solidarnost i snagu zajedništva", poručio je ministar Medved i dodao da su hrvatski branitelji najbolji primjer kako se snagom vjere i zajedništva naizgled nemoguće može ostvariti, i kao takvi će, rekao je, zauvijek će biti uzor mladim generacijama.

"Kao što se hrvatska mladost u Domovinskom ratu borila za slobodnu i samostalnu državu, tako se i danas mladi trebaju boriti za uspješnu i prosperitetnu Hrvatsku", poručio je.

"Dragi prijatelji, ponosno i dostojanstveno slavimo našu pobjedu i slobodu, u spomen na sve naše žrtve i u čast svima koji su obranili i oslobodili našu domovinu. Hvala i slava svim našim vitezovima, a svima vama neka je sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!", napisao je u čestitki potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.