MILAN BANDIĆ

Kandidirat ću se ako narod to želi

01.10.2009 u 21:00

Bionic
Reading

'Ako me mediji nastave neprestano ispitivati o mojoj kandidaturi za predsjednika i ako me moji poštovani sugrađani, i ne samo oni, nego svi diljem Hrvatske na to budu nagovarali, ja neću imati drugog izbora' - izjavio je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić gostujući u 'Zagrebačkoj panorami' na HRT-u

Na ovaj način Bandić je po tko zna koji put dao naslutiti da, unatoč prijetnjama iz vrha SDP-a o isključivanju iz stranke ako se kandidira za predsjednika, o tome još uvijek duboko razmišlja i osluškuje glas naroda. A koliko je zagrebačkom gradonačelniku bitno mišljenje običnih građana, čije glasove skuplja diljem zemlje, ali i u inozemstvu, govori i činjenica da ga ti isti građani, kaže, svakodnevno nagovaraju na kandidaturu.

'Baš sam danas išao kupiti sendvič u jednom dućanu i na putu do tamo sreo sam osmero građana, a od njih osmero, petero me pitalo hoću li se kandidirati te da se trebam kandidirati kako bi oni imali za koga glasati. Ja, da sam malo labilniji, ja bih već kleknuo i svima priznao, jer ne bih imao drugog izbora. Ali ja sam još uvijek stabilan i radim svoj posao u Gradu korektno i odgovorno', rekao je Bandić

Svoje putešestvije po Hrvatskoj i preko njezinih granica, koje su mnogi shvatili kao skupljanje podrške za buduću predsjedničku kandidaturu, jer Bandić nigdje nije dolazio praznih ruku, opravdao je socijalnom brigom Grada Zagreba za općine, gradove i županije od posebne državne skrbi te da će se tako i nastaviti sve dok je on gradonačelnik Zagreba.

'Otkad sam ja načelu Zagreba, ti gradovi su uvijek bili predmet simbolične pomoći. Međutim, to se ove godine poklopilo sa završetkom lokalnih izbora i ususret predsjedničkim, pa su mnogi shvatili da idem u predsjedničku kandidaturu.

Ne znam kroz koju se to prizmu gledalo, ali u strahu su velike oči. Treba pitati ljude kako su me dočekali. Ja se u bilo kojem kutku Hrvatske osjećam kao da sam na Jelačić placu. Osjećam se izuzetno dobro, na moju sreću, a na žalost nekih', rekao je Bandić.