HUP NIJE KONTAKTIRAO GENERALA

Kandidiraju Gotovinu bez njegovog dopuštenja

14.09.2009 u 15:35

Bionic
Reading

Desničarska nevladina organizacija Hrvatski uljudbeni pokret (HUP) najavila je da će na predsjedničkim izborima kandidirati generala Antu Gotovinu, kojemu se zbog ratnih zločina sudi u Haagu

ZAGREB - 'Nitko nije tražio dozvolu za predsjedničku kandidaturu niti generala Gotovinu, niti njegovu obitelj i odvjetnički tim. Taj je postupak neodgovoran', komentirao je za tportal Gotovinin odvjetnik HUP-ovu najavu nazvavšti to 'manipuliranje Gotovininim imenom'.

Gotovina i mediji

Pošto pravilnik pritvora Haškog suda dopušta pritvorenicima davanjepismenih intervjua za medije, što je Radovan Karadžić nekoliko putaiskoristio, pitali smo Mišetića zašto general Gotovina nikada nijeiskoristio tu mogućnost. 'Gotovina je takva osoba. On se nikada nijebavio medijima. Smatra kako sve treba riješiti unutar Haškog suda a neu javnosti', kazao je Mišetić za tportal.

HUP je za 19. rujna najavila 'Drugo okupljanje domoljubnih i državotvornih Hrvata' pred kućom Josipa Manolića, koji je od Drugog svjetskog rata do 1971. i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća zauzimao značajne položaje u policijskim i obavještajnim službama, a kojega ekstremno desni krugovi nazivaju komunističkim ratnim zločincem, izvijestio je srbijanski Tanjug.

Na tom skupu HUP bi javno predstavio kandidaturu Ante Gotovine za predsjednika Hrvatske na predstojećim izborima.

Kako se ističe u najavi skupa, od Manolića je zatraženo pokajanje 'za sve zlo koje je kao komunističko-udbaški čelnik počinio hrvatskom narodu'.

U priloženom pismu upućenom gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću i čelnicima parlamentarnih stranaka najavljuje se da će protiv Bandića i gradskih vlasti biti podignuta tužba zbog neudovoljavanja zahtjevima HUP-a da organiziraju razne skupove posljednjih godina.

Čelnik HUP-a Tomislav Dragun poznat je po tome što je iz raznih razloga tužio na stotine ljudi, a tužbe su mu mahom odbijane, podsjeća Tanjug.