međimurska županija

Herman se kandidira za županicu, podržat će je i SDP i HSS

30.10.2021 u 12:58

Bionic
Reading

Reformisticu Sandru Herman u njezinoj će kandidaturi za prvu županicu Međimurske županije podržati i međimurski SDP i HSS, najavljeno je u subotu u Čakovcu.

Nakon što je nedavno najavila kandidaturu za županicu na prijevremenim izborima u Međimurskoj županiji, Herman je u subotu na konferenciji za novinare predstavila svoj tim, naglasivši da je riječ o ljudima koji će svojim znanjem, iskustvom, postignućima i konkretnim rezultatima pružiti kontinuitet daljnjem razvoju Međimurske županije.

Među njima su kandidat za zamjenika župana Zoran Vidović, predsjednik međimurskog HSS-a i bivši zamjenik župana te SDP-ov Nikola Novak, načelnik Općine Nedelišće.

„Sandra i ja bili smo zajedno zamjenici župana. Vjerujem da smo poboljšali kvalitetu rada Županije i na neki način digli kvalitetu života u Međimurskoj županiji”, rekao je Vidović, spomenuvši nekoliko realiziranih i pokrenutih projekata u obrazovanju, kulturi turizmu i poljoprivredi.

Obrazlažući odluku da kandidaturu Sandre Herman podrži i međimurski SDP, Nikola Novak je istaknuo da im je cilj oko Herman okupiti sve birače građanskog i lijevog centra.

„Smatramo da upravo ona svojim znanjem, iskustvom, energijom i činjenicom da je bila donedavna dožupanica može dati novi, toliko potrebni zamah daljnjem razvoju naše Međimurske županije”, istaknuo je Novak.

Herman je na suradnju pozvala i ostale političke opcije i pojedince koji, kako je naglasila, smatraju da je u ovom trenutku vrlo važna politička ozbiljnost, kao i znanje i iskustvo u vođenju Županije.

„Ono što je bitno je kontinuitet u razvoju naše županije. Nije vrijeme za probne rokove, probne radove niti za manekenstvo niti za slikanje. Mislim da je vrijeme da nastavimo dobrim tempom u dobrom pravcu razvijati našu županiju”, poručila je Herman.

Kazala je da će program predstaviti sredinom studenoga kada će se potvrditi sve kandidature te najavila da će njen program imati tri ključne točke - sigurnost, razvoj i budućnost.

Prijevremeni izbori za međimurskog župana održat će se 28. studenog. Župan Matija Posavec dao  je ostavku nakon što je uhićen zbog sumnji u primanje mita, zlouporabu položaja i trgovanje utjecajem.