TKO GA JE VIDIO?

Kanadskom državljaninu u Splitu se gubi svaki trag

14.04.2009 u 11:04

Bionic
Reading

Nestanak 66-godišnjeg kanadskog državljanina Miroslava Labaša prijavljen je zagrebačkoj PP Črnomerec prije sedam dana

Labaš je u prosincu prošle godine došao u posjet svojoj sestri kod koje je neko vrijeme i živio. Njegov nestanak prijavila je nećakinja Višnja Mutak.

'Ujak je prije dva tjedna krenuo iz moga stana na Kustošiji rekavši da ide u kazalište. Tada je bio odjeven u odijelo, košulju, s kravatom, a sa sobom nije ponio nikakve lijekove ni dokumente, a kamoli stvari. Te večeri nije se vratio kući i otada zapravo ne znam što je s njim. Dan poslije mi se javio iz Zaprešića i rekao da je kod jednog prijatelja i da nakon toga ide u Split.

Tri dana nakon toga razgovora doznajem da je u Splitu jer mi iz splitske policije javljaju da je Miroslav kod njih, da im je rekao kako se izgubio... Dogovorili smo se da će ga policija u četvrtak poslati u Zagreb autobusom, o čemu će nas izvijestiti, kako bismo ga mogli dočekati', ispričala je Višnja Mutak za Slobodnu Dalmaciju i dodala da joj se nakon toga javio sam ujak, govoreći da ipak neće natrag u Zagreb, nego će iznajmiti sobu ili apartman i još dva-tri dana ostati u Splitu.

'Nakon toga, a prošlo je više od sedam dana, nitko za njega više nije čuo niti se kome javljao, tako da sam prošle srijede u PP Črnomerec prijavila njegov nestanak. O svemu su obaviješteni i Labaševi sinovi Tomas i Mark koji žive blizu Toronta, a koji su, kao i ujak, kanadski državljani. Oni su obavijestili i kanadsku policiju, koja je naredila da se storniraju sve njegove bankovne kartice i slični dokumenti. Na Veliki petak netko je pokušao izvesti transakciju na bankomatu s kartice koju je koristio Labaš, ali neuspješno, jer su kartice već bile blokirane.'

Svi koji znaju nešto o njemu i njegovu kretanju neka se jave Višnji Mutak na mobitel 099 4444 665 ili na telefon 01 3860 319.