BRZA REAKCIJA

Kanadski Hrvat postao junak dana

14.10.2009 u 11:21

Bionic
Reading

Umirovljeni radnik Chryslera, naše gore list, Stipe Botica, postao je junak dana u Kanadi nakon što je ugasio požar koji je zahvatio automobil poslije sudara te tako najvjerojatnije spasio živote putnika u njemu

Nesreća se dogodila u 4 ujutro, kada se Ford Ranger, u kojem su bila dvojica muškaraca, zabio u ulazna vrata kuće za iznajmljivanje odmah do Botičine u mjestu Forest Glade u Windsoru, Ontario.

Kad je Stipe izašao iz kuće, vidio je dvojicu muškaraca kako zapomažu i traže pomoć. Botica ni časa nije čekao već je odmah jednoga od njih izvukao iz automobila. Kada je pokušao i drugoga izvući na sigurno, otkrio je da je putnik prikliješten te da se ne može micati, a vremena je bilo sve manje, jer je vatra zahvatila prednji dio automobila gdje je smješten motor te je ozbiljno prijetila širenjem prema unutrašnjosti vozila.

Stipe je potrčao u garažu i zgrabio ručni perač koji je koristio za čišćenje bazena te ugasio vatru i spasio putnika. Ispričao je novinarima da mu je trebalo pet minuta da ugasi požar i još barem sat vremena da izvuče nesretnika iz olupine automobila.

Botica je kazao za Windsor Star da je sve zaudaralo po alkoholu te da nije bilo vidljivih znakova kočenja u području nesreće.