KAJIN UŠUTKAN

'Kamo je nestao IDS?'

18.06.2012 u 09:53

Bionic
Reading

Nakon što je Damir Kajin prije uvođenja PDV-a od 25 posto javno opomenuo Vladu kako je riječ o porezu na sirotinju te kako će najviše ispaštati umirovljenici, predsjednik njegove stranke IDS-a podsjetio ga je kako više nije u oporbi. Nakon toga, Kajin je prestao s kritikama vladajućih, a Stranka umirovljenika se stoga pita kamo je nestao IDS

'PDV od 25 posto bio bi čisti promašaj, kao i porez na imovinu, te će se najavljeno oporezivanje pretvoriti u porez na sirotinju. Zbog poreza na imovinu, bojim se da će najviše stradati Istra. Ljudi su se cijeli život odricali i radili da bi stvorili nešto za sebe i svoje. Tko će to na kraju platiti? Bojim se da će na kraju ponajviše platiti umirovljenici', rekao je Kajin.

'To je prvo i zadnje javno progovaranje Kajina, nakon čega mu je njegov predsjednik Jakovčić na vrlo fin način začepio usta isto tako javno izjavom: Kajin je zaboravio da više nije u oporbi! U nekoliko rečenica otvoreno priznaje kamo vodi ova i ovakva socijalna i gospodarska politika ove sadašnje vlasti: 'Bolje je da danas kažem istinu, nego da sutra govore građani koji će danas sve poduprijeti, ali nam se sutra sve može vratiti kao tsunami', rekao je tada Kajin i naglo ušutio', kažu u Stranci umirovljenika.


Kažu da je sto dana kasnije došao taj 'tsunami' jer su zbog povećanja PDV-a uslijedila poskupljenja, građani namirnice hrvatskog porijekla kupuju u susjednim zemljama gdje su znatno jeftinije…Napominju da su skuplji krediti, struja, plin te, kako je najavljeno, poskupljuje i voda.

'Brašno, ulje i šećer poskupjeli su od 25 do 30 posto, osvanule su nove cijene mlijeka i mliječnih proizvoda, čokolade, deterdženata, dječjih pelena, mlijeko i mliječni proizvodi poskupjeli su do 20 posto, konditorski proizvodi oko 20 posto, a deterdženti do 10 posto Dakle, osnovni prehrambeni proizvodi brašno, šećer, ulje, mlijeko, meso u prosjeku su poskupjeli i do 30 posto', stoji u priopćenju stranke.