DUŽE JE KRAĆE

Kamiondžija oštetio HAC za 21.000 kuna

04.04.2011 u 15:26

Bionic
Reading

Za kazneno djelo prijevare odgovarat će 33-godišnji vozač i vlasnik tegljača koji je na naplatnim kućicama predočavao kartice s kraćih dionica. Budući da nisu prikazivale stvarni broj kilometara koji je vozač kamionom prešao, kamiondžija je plaćao znatno manji iznos cestarine, te je tako Hrvatske auto-ceste oštetio za preko 21.000 kuna

Vozač tegljača iz Nove Gradiške prevarantski je recept primjenjivao od siječnja do studenog prošle godine. Prilikom izlaska s autoceste 33-godišnji M.M. je na naplatnim kućicama službeniku predavao kartice zadržane s prijašnjih putovanja, koje su prikazivale znatno kraće dionice od one stvarno prijeđene.

Na temelju manje kilometraže, kamiondžija je plaćao i znatno manju cestarinu, te je tijekom 10 mjeseci oštetio Hrvatske autoceste za preko 21 tisuću kuna.

Istragom će se utvrditi je li vlasnik tegljača bio u dogovoru te razmjenjivao kartice s putovanja s još nekim kolegama vozačima kamiona. Protiv 33-godišnjaka slijedi kaznena prijava, a za kazneno djelo prijevare prijeti mu zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine.