KAZNA ZATVOROM

Kamiondžija i Fažanac vozili bez vozačkog ispita

29.11.2011 u 14:42

Bionic
Reading

Dvojici vozača, 25-godišnjaku iz Nove Gradiške i 43-godišnjaku iz Fažane, zaustavljenih prilikom kontrole prometa jučer u Istri, određeno je petodnevno zadržavanje u zatvoru zbog ponavljanja prometnih prekršaja

Naime, pulska Prometna policija jučer je na državnoj cesti D21, zaustavila teretno vozilo marke Iveco dubrovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnjak. 'Izvršenim provjerama, utvrđeno je kako muškarac upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita B kategorije', izvijestila je PU istarska.

Također, policijski službenici pulske Postaje prometne policije imali su jučer još jedan slučaj vozača bez položenog ispita, 43-godišnjeg Fažanca, kojeg su u Opelu pulskih registracija zaustavili u Ulici 119. brigade.

'Budući da su i 25-godišnjak i 43-godišnjak počinitelji težih prometnih prekršaja u povratku, koji uporno krše prometne propise pa su tako u više navrata zatečeni u činjenju najtežih prometnih prekršaja, a postojala je sumnja da će i nastaviti s vožnjom, obojica su uhićena temeljem odredbi članka 134. Prekršajnog zakon', izvijestila je PU istarska. Na Prekršajnom sudu u Puli obojici je izrečena zatvorska kazna u trajanju pet dana.