NOVI INCIDENT U DUGOJ RESI

Kamion vijećnice HSS-a izgorio nakon eksplozije

24.04.2009 u 09:38

Bionic
Reading

Kamion marke Mercedes planuo je jutros oko 4.10 sati u Dugoj Resi nakon snažne eksplozije

Vlasnici kamiona, obitelj Mihalić, odmah su počeli gasiti kamion. Ubrzo su stigli i vatrogasci, pa je srećom izgorjela samo kabina kamiona te se vatra nije proširila na spremnik s gorivom.

Rubinka Mihalić gradska je vijećnica u gradu Duga Resa i supruga vlasnika obiteljskog obrta Trans Kop Mije Mihalića. Ona je iz HNS-a prešla u suparničku stranku HSS prije predstojećih lokalnih izbora. 'Ne znam ima li to veze s politikom ili možda s konkurencijom u prijevozništvu. Nadam se da će policija otkriti uzroke požara, jer se teško to moglo dogoditi samo od sebe', smatra Mihalić i dodaje da im se ništa slično nije dogodilo u 30 godina koliko se bave ovim poslom, piše Slobodna Dalmacija.

Da je riječ o podmetnutom požaru zaključuju i po razbijenom staklu na vratima suvozača, a upravo u tom dijelu kabine je i izbila vatra. Konačni sud dat će policijski istražitelji, koji su oko 8 sati započeli s očevidom.

U utorak je također u Dugoj Resi podmetnuta eksplozivna naprava, i to pod Fiat scudo u vlasništvu 25-godišnjaka iz tog grada.