DIVLJACI U OLIMPIJSKOM GRADU

Kamenovana katolička crkva u Sarajevu

08.10.2009 u 21:09

Bionic
Reading

Nepoznati napadači kamenovali su u noći sa srijede na četvrtak crkvu u predgrađu Briješće u Sarajevu a na cesti su napisali pogrdne poruke Hrvatima katolicima povodom ubojstva Vedrana Puljića u Širokom Brijegu

Pod okriljem noći vandali su kamenjem i bocama piva oštetili fasadu i jedan prozor sa sjeverne strane župne crkve sv. Leopolda Mandića. Prema svjedočenju susjeda to se dogodilo oko 2 sata poslije ponoći, navodi KTA.

Dodaje da su svoje divljaštvo izgrednici upotpunili ispisujući poruku na cesti "....majku ustašku! R.I.P. Vedran", koja upućuje da su se izgrednici svetili zbog ubojstva navijača NK Sarajevo Vedrana Puljića u Širokom Brijegu.

Na dojavu župnika župe Briješće vlč. Pere Brajke, policija je došla i napravila uviđaj. KTA je pozvala općinske vlasti Novoga Sarajeva da poduzmu korake i ne dopuste da se iz ovoga izgreda iščitavaju poruke kako bi Hrvatima najbolje bilo otići iz ovoga grada.

Predstavnici katoličke Crkve upozoravaju kako ovo nije izoliran izgred te da je župna crkva u Briješću već nekoliko puta bila meta sličnih napada. "Kao po već unaprijed pripremljenom scenariju stradava sjeverna strana crkve.

Jedan od razloga jest što je ona neosvijetljena i dosta zaklonjena od pogleda prolaznika. Inače, kad god se ovakvo nešto dogodi policija korektno uradi svoj dio posla i uhvati počinitelje ali budući da su kazne male ili nikakve ubrzo ih pusti. I tako se priča ponavlja", ističe župnik Brajko.