ODMAH NAKON ISTEKA ROKA ZABRANE

Kalmeta i Mlakar zaposlili 38 novih službenika

18.12.2009 u 08:38

Bionic
Reading

Ministarstvo uprave te Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture namjeravaju zaposliti 38 novih državnih službenika

U kabinetima Davorina Mlakara i Božidara Kalmete očito su nestrpljivo odbrojavali posljednje sate u kojima je na snazi bila Vladina srpanjska odluka o zabrani zapošljavanja državnih službenika i namještenika te čim je ona prestala važiti, u ekspresnom su roku raspisali natječaje za primanje nekoliko desetaka novih ljudi.

Naime, Vlada je u svojoj odluci od 30. srpnja ove godine zabranila nova zapošljavanja državnih službenika 'do donošenje državnog proračuna RH za 2010. godinu'. Proračun za iduću godinu u Saboru je prihvaćen 2. ovog mjeseca. Svega 24 sata nakon toga Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture raspisuje natječaj za 13 radnih mjesta.

Nešto 'sporije' bilo je Ministarstvo uprave, kojemu je trebalo 'čak 48 sati' nakon prestanka važenja ljetošnje zabrane zapošljavanja da raspiše natječaj za 25 radnih mjesta. Svi ovi natječaji objavljeni su u Narodnim novinama od 9. prosinca.

Zašto su Kalmetino i Mlakarovo ministarstvo tako žurili s raspisivanjem natječaja, postalo je jasno jučer kada je Vlada donijela novu odluku o zabrani zapošljavanja u državnoj upravi. No 15 dana 'vakuuma', koliko je proteklo između prestanka važenja stare i donošenje nove Vladine zabrane, dva su ministarstva dobro iskoristila.