zagrebački hnk

Kalinić razočaran što na komemoraciji za Bandića nisu bili Plenković i Milanović: To više govori o njima nego o Milanu Bandiću

02.03.2021 u 12:49

Bionic
Reading

Nakon komemoracije Milanu Bandiću u HNK-u Zagreb, pročelnik gradskog Ureda za upravljanje hitnim situacijama i Bandićev bliski suradnik Pavle Kalinić dao je izjavu za N1

Na pitanje tko će biti Bandićev nasljednik u stranci Kalinić je odgovorio kako će to vjerojatno biti netko iz njegova kruga.

'Ali nije trenutak da govorimo o tome. Trudimo se da ovaj ispraćaj bude na nivou čovjeka koji je preko 20 godina vodio ovaj grad', odgovorio je Kalinić i dodao kad bi mogao biti trenutak za takve razgovore:

'Kad se prespava. Dan, dva.'

'Idući ponedjeljak vjerojatno ćete razgovarati s predstavnicima stranke koji će do tada vjerojatno odlučiti hoće li to biti nasljednik ili nasljednica', kazao je Kalinić, za N1.

Na pitanje bi li on mogao biti kandidat, kazao je:

'Još nije prilika, sigurno, ali nisam ni član stranke.'

Kalinić se osvrnuo i na to što komemoraciji nisu prisustvovali ni predsjednik Vlade Andrej Plenković ni predsjednik Republike Zoran Milanović:

'To me prilično razočaralo, ali to više govori o njima nego o Milanu Bandiću.'

  • +65
Uzvanici na komemoraciji za Milana Bandića Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'On je praktično izgorio za ovaj grad. Uvijek imate onih kojima nešto smeta', kazao je dalje o Bandiću.

'Imate istu priču i kad se nekoga želi beatificirati, proglasiti svecem, onda imate dio njih koji je za to i dio koji je gorljivo protiv. Uvijek ista priča', rekao je Kalinić.

'Svi griješe. Oni koji rade sigurno će pogriješiti, prije ili kasnije', osvrnuo se Kalinić na kritike Bandićeva djela i s te strane.

Za epidemiološki problem obilježavanja Bandićeve smrti i njegov ispraćaj rekao je da je važno to da se drži razmak i da se nose maske. Konačno je za svog dugogodišnjeg suradnika kazao:

'Teško se oprostiti od nekoga s kime ste bili godinama i odjedanput – no more.'