'SAMLJELI SMO MESO I BACILI GA U WC'

Kalinić otkrio brutalne detalje ubojstava

03.07.2010 u 13:28

Bionic
Reading

Sretko Kalinić, jedan od ubojica srpskog premijera Zorana Đinđića, u ispitivanju USKOK-ovih istražitelja u Svetošimunskoj bolnici otkrio je brutalne detalje ubojstava pripadnika srpskog podzemlja

Kalinić je u svom iskazu pokazao nevjerojatnu hladnokrvnost opisujući najbrutalnije detalje ubojstva Milana Jurišića, odbjeglog člana Zemunskog klana:

'Prvo smo ga ubili, potom smo mu oderali svu kožu. Zatim smo mu odstranili meso, samljeli to u Boschevoj mašini za mljevenje mesa, a kosti prepilili Boschevim nožem. Samljeveno meso bacili smo u WC školjku, a kosti u rijeku. Stan smo poslije okrečili, ali je na zidovima ostalo tragova krvi...'

Kalinić već četvrti dan hrvatskim istražiteljima otvoreno govori o ubojstvima pripadnika srpskog podzemlja Milana Jurišića i Ninoslava Konstantinovića, a prema informacijama koje ima Jutarnji list, odgovornost najviše prebacuje na Miloša Simovića koji ga je ranio kod jezera Rakitje 8. lipnja.

U zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj dovezena je i oprema za audio i videosnimanje, a ispitivanje će trajati još nekoliko dana. Iskaz će zatim biti proslijeđen tužiteljima u Srbiji. Tamošnjim forenzičarima dostavljeni su i DNK nalazi Sretka Kalinića, pa su već sada riješena dva ubojstva, a očekuje se da će njegov iskaz pokrenuti i nove istrage.

Ispričao je da je 11. kolovoza 2008. trebao likvidirati Ivana Delića, kuma Brane Mićunovića, ali je umjesto Delića ubio mladića iz Pljevalja koji je sjedio za stolom u kafiću, a života ga je stajalo to što je nosio istu majicu kao Delić.

'To su monstrumi!', komentirao je jedan visoki dužnosnik upoznat s iskazom.