VARTEKS, MURA , HUGO BOSS

Kakva odijela nose naši političari?

28.02.2009 u 09:53

Bionic
Reading

Nakon što je Vlada, u povodu donošenja antirecesijskih mjera, sugerirala kupovanje hrvatskih proizvoda i usluga, Slobodna Dalmacija provela je mini anketu među ministrima da provjeri kupuju li oni hrvatsko

Pitanja su se odnosila na obuću i odjeću ministara. 'Uvijek nosim hrvatska odijela. Imam jedno Varteksovo i jedno Heruc galerije', kazao je ministar regionalnog razvoja, poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković.

Kako je otkrio ministar turizma Damir Bajs, i on uglavnom pazi na to da odijela budu hrvatske proizvodnje. 'Najčešće su Varteksova, ali ponekad nosim i strana odijela', istaknuo je ministar turizma.

Ministar poljoprivrede Božidar Pankretić voli odijela marke Hugo Boss, a cipele koje preferira najčešće su talijanske proizvodnje.
Ministru zdravstva i socijalne skrbi Darku Milinoviću najdraža su odijela tvornice Kamensko. Otkrio je da voli i odijela marke Hugo Boss, kao i Armanijeva. Upravo Armarnijevim odijelom iznenadila ga je supruga prije nekoliko dana.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, kako je kazala, uvijek kupuje hrvatsku odjeću. Predsjednika Stjepana Mesića najčešće se može vidjeti u Varteksovim odijelima. Zadovoljan je, naime, njihovom kvalitetom, a smatra i da mu dobro stoje.

No, prilikom jednoga gostovanja u emisiji 'Nedjeljom u dva' Aleksandra Stankovića predsjednik je odjenuo Murino odijelo. Naime, tema razgovora bili su odnosi između Hrvatske i Slovenije. Kako je Mesić tada objasnio, bojkot slovenskih proizvoda smatrao je glupošću te je iz tog razloga odjenuo Murino odijelo.