SUĐENJE CVIKU

'Kakva je to država koja zatvara odvjetnike'

17.11.2009 u 19:42

Bionic
Reading

Preslušavanjem audiozapisa danas je na Županijskome sudu u Splitu nastavljeno suđenje Jakši Cvitanoviću Cviku i petnaestorici koje USKOK-ova optužnica tereti za preprodaju droge u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Splitu.

Nešto više od dva sata trajalo je preslušavanje CD-ova na kojima se čuju odvojeni razgovori Jakše Cvitanovića Cvika i brata mu Mirjama Cvitanovića s Dankom Borovinom. Borovina je svjedok u tom postupku, a s drugooptuženim Mirjamom koćario je po Korčuli, a na sudu je svjedočio u korist Cvikova brata.

Na snimci se čulo kako Jakša Cvitanović Cvik u jednom trenutku pita Danka Borovinu: "Jel organiziraš otmice?" Borovina mu je na to odgovorio: "Ne, al' znam one koji to rade."

Snimka koja je izazvala najviše pozornosti snimljena je kad je velika većina pritvorenika bila uhićena, a Jakša Cvitanović Cvik u bijegu.

Na snimci Cvik se obraća Borovini: "Učini mi uslugu, vidi jesu li uhitili Mirjama. Anu su uhitili. Što se to događa? Koja je ovo država kada zatvaraju odvjetnike, a sve to plaćaju porezni obveznici?" Riječ je o optuženoj odvjetnici Ani Birimiši.

Sudac Zoran Matulović ispitao je nakon preslušavanja audiozapisa još tri svjedoka koji su ostali pri svojim iskazima danim istražnome sucu. Sutra se nastavlja preslušavanje audiozapisa.