KAJIN O OBERSNELU

'Kako su krenuli, pohapsit će cijelu opoziciju!'

03.03.2010 u 15:44

Bionic
Reading

Povodom kaznene prijave, koju je protiv gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, zbog sumnje da je u razdoblju od 2000. godine do danas počinio više kaznenih djela iz gospodarskog kriminaliteta kojim je grad oštećen za 80 milijuna kuna, podignulo ŽDO u Rijeci, oglasio se predsjednik SDP-a Zoran Milanović

Ovo je u zadnjih trideset dana treća kaznena prijava protiv nekog iz SDP-a. Nakon Zvonimira Mršića i Tonina Picule sada je prijavljen i Vojko Obersnel. Inzistiramo na tome da se slučaj promptno ispita, jer smatramo da nema nedodirljivih i svi su jednaki pred zakonom, ali moram i naglasiti da je podnošenje lažne kaznene prijave također kazneno djelo, a to je posebno opasno ako dolazi od policije', kazao je Milanović.

Na pitanje insinuira li to da je podignuta lažna prijava, Milanović je samo odmahnuo glavom.

'Bože sačuvaj! Podudarnost je zanimljiva – samo sam to htio reći. Obersnel je gradonačelnik grada kojeg je Europska unija isticala kao primjer u transparentnosti javne nabave', zaključio je Milanović.

Kajin: Kako su krenuli, pohapsit će cijelu opoziciju

'Daleko je ozbiljnija igra HDZ-a preko Državnog odvjetništva u Rijeci, jer kako su krenuli, pohapsit će cijelu opoziciju. Sada ispada da su svi krivi samo ne oni (op. a. HDZ). S druge strane neka se i opozicija već jednom nauči kako se vlada. Vlast nikada nije hapsila sebe, nego je hapsila druge. To što propadaju radna mjesta zbog politike Vlade i što će građevinske tvrtke propasti zbog gubitka posla u Crnoj Gori - za to je najbolje optužiti opoziciju, a amnestirati one koji su za to sve odgovorni', mišljenje je pak IDS-ovog Damira Kajina.