GINEKOLOG MILINOVIĆ:

'Kako će žene bez partnera dokazati neplodnost?'

29.03.2012 u 19:47

Bionic
Reading

Kandidat za predsjednika HDZ-a Darko Milinović rekao je danas kako je vlada u prvih 100 dana pokazala da je nespremna preuzela 'kormilo države'

Ocijenio je da vlada nema jasnu viziju i nije koordinirana te je ustvrdio da se ne zna tko je vođa tima. Također je rekao kako Zoran Milanović ne pokazuje koja je njegova odgovornost i da nije povukao još nijedan državnički potez.

Hrvatska nema više vremena čekati i ovih 100 dana nove vlade traži snažan odgovor oporbe, rekao je Milinović i dodao da bi to trebao biti HDZ, ali, istaknuo je, HDZ sada ne nudi konkretna rješenja za nastalu situaciju.

Govoreći o radu vlade, rekao je kako njezina predsjednika Zorana Milanovića nigdje nema, da među ministrima nema koordinacije u važnim pitanjima za državu, poput privatizacije, postavljanja kadrova u nadzorne odbore javnih poduzeća i slično. Ustvrdio je kako se ne zna tko je vođa tima, dodajući da Zorana Milanovića 'nigdje nema' i da ne upravlja situacijom. Ocijenio je da je ova vlada 'nespremna preuzela 'kormilo države''.

Milinović je istaknuo da se protivi privatizaciji Hrvatske poštanske banke, Croatia osiguranja i drugih javnih poduzeća.


Također je rekao da je HDZ-u, po rezultatima ispitivanjima javnog mnijenja, 'rejting stranke pao na niskih 17 posto' zato što ta stranka nije konstruktivna oporba jer ne nudi konkretna rješenja za nastalu situaciju.

Na pitanje novinara kako komentira tvrdnju da je baš HDZ ostavio teško stanje novoj vladi i da je ona zato u teškoćama, Milinović je odgovorio kako su račun za svoje pogreške platili na prošlim parlamentarnim izborima 4. prosinca, ali, podsjetio je, ova je vlada prije izbora obećavala gospodarski oporavak.

Novinari su Milinovića kao bivšeg ministra zdravstva pitali i kako komentira najave novog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, koji bi takvu oplodnju omogućio i ženama bez partnera. Naglasivši kako se protivi takvoj odredbi, podsjetio je da je medicinski potpomognuta oplodnja namijenjena ženama koje su neplodne te je upitao kako bi se ženama bez partnera moglo dokazati da su neplodne. Ustvrdio je da prijedlog toga novog zakona nije u skladu s konvencijama o pravima djeteta.

Na pitanje je li riječ o kakvom dogovoru budući da su i drugi kandidati za predsjednika HDZ-a danas govorili o radu nove vlade, Milinović je odgovorio kako nema nikakvog dogovora.

Posebice je bio kritičan prema protukandidatu Milanu Kujundžiću, za kojega je rekao da je simbol gubitničkog mentaliteta u HDZ-u te da on nije pobijedio ni u svojemu temeljnom stranačkom ogranku.