koalicija demokrata i laburista

Kajin: Premijer je znao da COVID-19 nije nestao, ali se odlučio za izbore

  • I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 24.06.2020 14:59
  • Objavljeno 24.06.2020 u 14:59
Bionic
Reading

Nezavisni kandidat i nositelj liste koalicije Demokrata i Hrvatskih laburista u osmoj izbornoj jedinici Damir Kajin ustvrdio je u srijedu da je premijer znao da opasnost od koronavirusa nije nestala, ali je ustrajao na raspuštanju Sabora i održavanju izbora

To je, po Kajinovim riječima, učinio jer je 'znao da će turistička sezona podbaciti i da će se gospodarska situacija dramatično pogoršati'.

'Broj nezaposlenih veći je u svibnju ove godine u odnosu na prošlu godinu za 35 posto, a samo u trgovini u travnju je otpušteno gotovo četiri i pol tisuće ljudi. Uslijedit će i daljnji val porasta nezaposlenih. Stoga, programi SDP-a i HDZ-a su obmana jer mi ovu godinu nećemo izvući ni 40 post od turističke sezone što nam govori da će zima biti teška, a oporavak neće uslijediti ni u sljedeće dvije godine', naglasio je Kajin.

'Turizma se neće oporaviti ni 2021. ni 2022. godine i zato tražimo da se malim iznajmljivačima ukine paušal, da se potpore vežu uz reinvestiranu dobit, a ne da imamo situaciju kao lani, da neke tvrtke u turizmu iznose van zemlje oko 350 milijuna kuna dobiti, a onda dobivaju 15 ili 20 milijuna kuna potpora od države', izjavio je Kajin.

Komentirajući situaciju s BAT-om (British American Tobacco), koji kao vlasnik tvornice cigareta u Kanfanaru kraj Rovinja razmišlja o napuštanju Hrvatske, što bi dovelo u pitanje oko 500 radnih mjesta, Kajin je kazao da se radi o običnom spinu odnosno floskuli jer, smatra on, 'tvornica koja je u postrojenja od 2015. do 2020. uložila 45 milijuna eura, povećala proizvodnju za 60 posto i koja izvozi 80 posto proizvoda' zasigurno neće napustiti Istru.

'Nećemo ostati bez BAT-a, oni samo blefiraju. Činjenica je da ni ne pomišljaju napustiti Istru, kao niti Hrvatsku, ali koriste ovo izborno vrijeme i žele nešto ušićariti', poručio je Kajin.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal