ŽIVOT PIŠE ODLUKE

Kafići u centru Zagreba mogu raditi do 2 ujutro

04.03.2009 u 17:38

Bionic
Reading

Ugostiteljski objekti iz skupine ‘restorani’ i ‘barovi’, smješteni u užem centru Zagreba, za osam dana moći će raditi do dva sata ujutro, a ne do jedan sat kako je ranije bilo regulirano

ZAGREB - Izmjenom odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata u užem centruZagreba, u turističkoj zoni, restorani, gostionice, barovi, pizzerijeitd. moći će raditi do dva sata, a do tog doba moći će raditi i tzv.objekti jednostavnih usluga, odnosno kiosci i sl.

'Sve naše odluke piše život. Sekcija ugostitelja je išla s prijedlogom, a mi samo iščitavamo njihove želje i pretačemo ih u odluke. Ovo je zbog vas mladih i turista. Ja idem spavati kad vi idete van. Nismo formalno u obitelji europskih metropola, ali ovom odlukom stavljamo se na kartu tih metropola, barem što se tiče radnog vremena ugostiljskih objekata za potrebe turizma', rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Odluke koje donese Vlada za lokalnu samoupravu odnosit će se i na Zagreb, izjavio je Bandić odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li grad Zagreb poštovati pdluku o smanjnenju plaća za 10 posto.

Na upit novinara nakon sjednice Gradskog poglavarstva hoće li, sukladno sličnim najavama s državne razine, biti smanjenja plaća u gradskoj upravi, Bandić je kazao da će Grad Zagreb provesti sve odluke koje donese Vlada, a odnose se na lokalnu samoupravu. "Ne živimo ispod staklenog zvona i sve što Vlada donese, mi ćemo provesti", kazao je Bandić podsjetivši da i Grad Zagreb priprema svoj plan u recesiji što će ga uskoro predstaviti.