JOSIPOVIĆ U DUBROVNIKU

'Kad skupimo kuna treba nastaviti s Pelješkim mostom'

11.05.2012 u 15:30

Bionic
Reading

U povodu Dana Dubrovačko-neretvanske županije u Dubrovniku je danas održana svečana sjednica Županijske skupštine, a nazočio joj je i hrvatski predsjednik Ivo Josipović koji je poručio da je dubrovačka prošlost jamstvo da taj kraj zna i može donijeti prave odluke za izlazak iz krize

Naglasio je i kako Dubrovačko-neretvanska županija ima veliku priliku posebno u turizmu te kako je nužno što prije obnoviti objekte koji još stoje neobnovljeni od Domovinskog rata, posebno apostrofirajući kompleks Kupara.

Kao jedno od važnih pitanja Ivo Josipović je istaknuo pitanje povezivanja Dubrovnika i hrvatskog juga s drugim dijelovima Hrvatske. To je na žalost postalo ideološko pitanje, a ono to nije, već je riječ o ekonomskom pitanju, istaknuo je predsjednik.

Budimo ambiciozni, kazao je predsjednik Josipović, jer samo tako možemo uspjeti i realizirati sve naše projekte. Kad skupimo neku kunu, kazao je, nema razloga ne nastaviti s radom i na Pelješkom mostu, a nevjerojatni znanstveni i kulturni kapital koji ima dubrovački kraj ujedno su i najbolja predispozicija da Dubrovnik postane svjetski sveučilišni grad, grad kulture, znanosti, turizma i obrazovanja.