MILINOVIĆ KOD JOSIPOVIĆA

'Kad se osvrnem, napravili smo puno i malo'

17.03.2010 u 19:35

Bionic
Reading

Nakon gotovo dvosatne prezentacije zdravstvene reforme, predsjednik Ivo Josipović izrazio je zadovoljstvo reformom zdravstva koju je prije dvije godine počeo provoditi Darko Milinović

'Struka će dati konačnu ocjenu', kazao je Josipović i dodao da 'je iznimno zadovoljan praksom upoznavanja predsjednika s bitnim starima'.

Ministar zdravstva Milinović potvrdio je da će je, zbog racionalizacije zdravstva, moguće ukidanje nekih operacijskih dvorana u Zagrebu 'koje ne rade svaki dan' dok u isto vrijeme imamo zahtjeve za pet novih.

'U Zagrebu je 17 bolnica tj. 17 javnih nabava, uprava i administracija tu je veliki prostor za racionalizaciju', rekao je Milinović.

Spomenuo je primjer bolnice Sestara milosrdnica u Zagrebu 'gdje liječnici i kirurzi padaju s nogu' dok u Klinici za tumore nemaju čak ni dežurstva.

'Kad se okrenem, mislim da smo puno napravili, a kada gledam naprijed, čini se kao da nismo ništa', komentirao je Milinović svoju reformu zdravstva.

Ministar Milinović novinarima je rekao da je bilo govora i o Zakonu o medicinskoj oplodnji, o kojem je predsjednik Josipović ima zadrške zbog zabrane zamrzavanja zametaka.

'Pokazao sam predsjedniku prve preliminarne rezultate, a pravi će biti poznati za šest mjeseci. Sada svi pokazatelji govore da imamo veći broj trudnoća prema novom zakonu nego krajem 2008. godine', rekao je Milinović.