PIJANA POSLA U PULI

Kad nisu uspjeli pobjeći, jedan od mladića napao policajca

07.11.2011 u 15:21

Bionic
Reading

Jučer u ranim jutarnjim satima trojica 21-godišnjih Puljana u pijanom stanju narušavala su javni red i mir, kako je izvijestila PU istarska, na naročito drzak način, pri čemu je jedan od njih, napavši policajca, počinio i kazneno djelo sprečavanja službene osobe u obavljanju službene radnje

Naime, u nedjelju oko 4.40 sati u Stankovićevoj ulici u Puli policijski su službenici zatekli trojicu mladića kako pod vidnim utjecajem alkohola viču i narušavaju javni red i mir, a s takvim su ponašanjem nastavili i unatoč upozorenju policije da se smire pa je policijski službenik zatražio od jednog mladića isprave da bi provjerio njegov identitet. No mladi Puljanin mu je odbio pokazati dokumente, pokušavši i pobjeći s mjesta događaja.

Dok je 27-godišnji policajac sprečavao mladića da ne pobjegne, drugi 21-godišnjak ga je uhvatio oko vrata pa su tako sva trojica pala na tlo, pri čemu je policijski službenik lakše ozlijeđen. U pomoć su mu priskočile kolege, nakon čega su dvojica pijanih mladića svladana i uhićena, no za to vrijeme je treći 21-godišnjak pobjegao u stan u Stankovićevoj ulici, odakle je s prozora nastavio vikati na policiju. Kako ga roditelji nisu uspjeli smiriti, budući da je bio pod utjecajem alkohola, policijski službenici uhitili su i njega.

Trojac je priveden u pulsku policijsku postaju, a nakon saslušanja na Prekršajnom sudu u Puli, dvojica 21-godišnjaka su puštena, dok je Puljanin koji je napao policajca u večernjim satima predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske.