KOVAČ I EKIPA PREDALI Prijave

'Kad mi pobijedimo neće više biti Josipa Broza Tita u HDZ-u'

10.02.2020 u 16:10

Bionic
Reading

Kandidati za predsjednika, zamjenika predsjednika te potpredsjednika HDZ-a, Miro Kovač, Ivan Penava i Davor Ivo Stier potpisali su obrasce za prijavu kandidatura u središnjici HDZ-a i tako službeno počeli kampanju za unutarstranačke izbore, javlja N1

'Ne može biti u interesu HDZ da HDZ izgubi sljedeće izbore, to bi za HDZ bilo fatalno, gore nego 2011 godine. HDZ treba resetirati, rekonstruirati, vratiti članstvu. Članstvo će sada imati veliku šansu pokazati, bez straha, kome želi pokazati povjerenje za vodstvo.

Mi smo uvjereni da smo to mi, mi želimo da HDZ bude normalna, ne lijeva, nego demokršćanska stranka koja želi da Hrvatska bude prosperitetna, napredna zemlja, da u Hrvatskoj na vlasti budu oni koji su čestiti, sposobni. Mi smo za čistu Hrvatsku čistih ruku, a to može samo HDZ.

Nakon što smo se prije 30 godine izborili za slobodnu Hrvatsku, Hrvatsku svrstli na politički zapad, zadatak je naših političara da Hrvatska bude napredna zemlja, da omogućimo ljudima da žive pristojno od plaće, mirovine, da se mladima omogući da žive svoj san. Više neće biti krivih i lažnih obećanja, bit ćemo čistih ruku i ljudima ćemo omogućiti da ostvare sve što žele u životu.

HDZ je sada druga stranka po rejtingu, nije prva stranka na političkoj sceni. HDZ će s nama, to je naš slogan - uvijek biti prvi, to smo mi, to jer naša opcija za promjenu', rekao je Miro Kovač, prenosi N1.

  • +3
Ivan Penava, Miro Kovač i Davor Ivo Stier prijavili kandidature u HDZ-u Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Kad mi pobijedimo neće više biti faraona ili Josipa Broza Tita, u HDZ-u neće biti kulta ličnosti', naglasio je.

Penava: HDZ nije u dobroj formi

Kandidat za zamjenika predsjednika stranke Ivan Penava ocijenio je da sadašnji HDZ ne odgovara na izazove koji su stavljeni pred državu i hrvatski narod.

  • +5
Plenković na obilježavanju 30. obljetnice osnutka valpovačkog HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

"Evidentno je da HDZ, sportskim žargonom rečeno, nije u dobroj formi i ne odgovara izazovima koji su stavljeni pred državu i hrvatski narod”, ustvrdio je.

Najbolji pokazatelji da nešto ne štima, naveo je, rezultati su prethodnih izbora na državnoj razini.

Čelništvo stranke, smatra, propustilo je nakon europskih izbora 'pogledati se u ogledalo i izvući zaključke', a sve potom, smatra Penava, odjeci su tih loših prosudbi i odluka.

'Nažalost, to kao stranka plaćamo. A članstvo to nije zaslužilo', rekao je i dodao da su članovi stranke zaslužili imati vodstvo koje će ih odvesti na pobjednički put.

Kandidat za potpredsjednika stranke Davor Ivo Stier poručio je da pobjeđuje HDZ koji okuplja, a loši rezultati prijašnjih izbora rezultat su, rekao je, toga što HDZ nije okupljao.

Stier: Naše se biračko tijelo podijelilo

"Jer se naše biračko tijelo podijelilo, jer se vodila politika konfrontacije s ljudima koji se isto prepoznaju na tom državotvornom, konzervativnom ili demokršćanskom prostoru, koji su znali dati glas i HDZ-u, koji su vjerojatno u dobrom dijelu i glasovali za HDZ 2016. godine na parlamentarnim izborima, ali to nisu učinili na europskim i predsjedničkim izborima”, ustvrdio je Stier.

Stoga i ova njihova "opcija za promjene", dodao je. "Zato jer moramo čuti što su nam birači htjeli reći. A oni su nam poručili - žele puno jasniju, snažniju borbu protiv klijentelizma. Žele da se prekine taj sukob s ljudima koji dijele državotvorne, demokršćanske vrijednosti, žele da se to biračko tijelo okupi, i mi ćemo to učiniti”, poručio je.

Želimo okupiti sve one koji žele takvu promjenu, a nakon unutarstranačkih izbora "svi staviti glave skupa i pobijediti na parlamentarnim izborima", zaključio je.