osnovnoškolci i maturanti idu u klupe

'Kad je u pitanju zaraženost zagrebačkih učenika, imamo povoljnu situaciju: Oko 170 učenika od ukupno 100.000'

18.04.2021 u 13:23

Bionic
Reading

U zagrebačke učionice sutra se vraćaju svi osnovnoškolci, od prvog do osmog razreda, a situaciju je povoljnom ocijenio pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić

Nastavu uživo pratit će i maturanti pa će tako u Zagrebu nastavu na daljinu imati samo srednjoškolci od prvog do trećeg razreda.

'Trenutna situacija, kad je u pitanju zaraženost zagrebačkih učenika Covidom-19, je izuzetno povoljna. Imamo oko 170 zaraženih učenika od ukupno 100.000. Spomenut ću da smo imali sve učenike u školama u prosincu prošle godine kad smo imali oko 950 zaraženih', rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, prenosi HRT.

I u Istri od ponedjeljka u školu kreću učenici nižih razreda, od prvog do četvrtog, pa je načelnik istarskog Stožera Civilne zaštite Dino Kozlevac apelirao na roditelje da djecu sa simptomima ne šalju u školu nego da se jave svojim liječnicima

'Isti apel odnosi se i na učitelje jer znalo se događati da mnogi imaju simptome i odlaze raditi, ili u javni prostor. To me žalosti', rekao je Kozlevac te još jednom pozvao roditelje da ne puštaju djecu sa simptomima u školu i time ostvaruju kontakt s ostalima jer nakon toga velik broj osoba mora u samoizolaciju.