SMIJENJENI STIER I KOVAČ

'Kad je Plenković govorio protiv Karamarka nikom ništa, a nas se sad smjenjuje'

05.06.2018 u 07:14

Bionic
Reading

Dnevni tisak u utorak piše kako je na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a, na kojoj su smijenjeni politički tajnik stranke Davor Ivo Stier i međunarodni tajnik Miro Kovač, bilo burne rasprave

”To su dvostruki kriteriji, kada je prije dvije godine u HDZ-u bilo rasprave u kojoj je sudjelovao Andrej Plenković ništa mu se nije dogodilo, a nas se smjenjuje”, rekao je na sinoćnoj sjednici predsjedništva HDZ-a Miro Kovač, prenosi Jutarnji.

Večernji pak, pozivajući se na izvor blizak Stieru, javlja kako smijenjenom političkom tajniku najviše u prilog ide to što je pitanje njegove smjene danas pokrenuo Božidar Kalmeta, a posebna mu je čast što je suzdržan u glasanju o njegovoj smjeni bio bivši Tuđmanov suradnik Ivica Kostović.

  • +5
Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

U izjavama nakon izlaska sa sjednice dvojac je, dakako, bio daleko suzdržaniji. Upitan ima li ambicije za preuzmanje stranke, Stier je rekao kako nije sada trenutak nekih izbora u stranci ili na državnoj razini. "Ne isključujem nikakvu mogućnost, ali o tome ćemo odlučivati kada za to dođe vrijeme", rekao je.

Kovač je novinarima rekao da će i dalje nastaviti u prvom redu djelovati za Hrvatsku i njezine građane, za HDZ, a "tek iza HDZ-a dolazim ja kao pojedinac".

>>> Plenković smijenio kritičare: Stier i Kovač više nisu tajnici HDZ-a <<<

Kratko je poručio i da je njegova "savjest čista".

Naglasio je i kako je sretan i ponosan što je više od četiri godine obnašao tu visoku stranačku dužnost, te je imao privilegij sudjelovati u pobjedama HDZ-a od 2014. godine do danas.

>>> Plenković: Predsjednici su vrata suradnje uvijek otvorena <<<