KOSOR VS. MILANOVIĆ

'Kad dama zove na kavu, to se ne odbija!'

11.01.2010 u 13:46

Bionic
Reading

Iako SDP-ov gazda Zoran Milanović sinoć iznenada ponudio suradnju premijerki Jadranki Kosor, ona je odmah poručila da njen poziv na razgovor stoji bez odgovora zadnjih pola godine. Ako se pita Milanovića, poziva od Kosor nije bilo

'Poziva Jadranke Kosor nije bilo. Jedini je bio da podignemo ruke za arbitražni sporazum sa Slovenijom. Mi u SDP-u razlikujemo politiku svršenog čina (kao što je bilo u slučaju sa Slovenijom) i pozive na razgovor i dijalog', kratko je za tportal prokomentirao čelnik socijaldemokrata Zoran Milanović

Sama Jadranka Kosor danas je još jednom kratko prokomentirala Milanovićev poziv na razgovor: 'Kad dama predloži kavu, to se ne odbija'.

Podsjetimo, Milanović je sinoć iznenada pozvao premijerku da se hitno sastanu s najužim timovima i dogovore oko ključnih državnih problema. 'Pozivam predsjednicu HDZ-a i premijerku RH Jadranku Kosor da zajedno sa mnom i našim najbližim suradnicima započnemo razgovore o ključnim državnim problemima, poput nerealnog proračuna, nelikvidnosti i nezaposlenosti. To nisu unutarstranački problemi HDZ-a i SDP-a nego ključni problemi hrvatske države i o njima moramo hitno razgovarati', poručio je Zoran Milanović iz stožera Ive Josipovića.

Iako se odmah počelo spekulirati da SDP-ov šef premijerki nudi neku vrstu koalicije, Milanović je to odmah opovrgnuo. Poručio je da samo nudi politički dijalog, no sudeći prema reakcijama obiju strana, izgleda da do razgovora neće doći tako skoro.